04.12.2017 Beograd

Tužilaštvo za Bubala traži najmanje od pet godina, odbrana oslobađanje

Tužilaštvo za Bubala traži najmanje od pet godina, odbrana oslobađanje Foto: freeimages.com
Tužilaštvo za organizanizovani kriminal zatražilo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu da bivši ministar privrede i porivatizacije Predrag Bubalo bude osuđen na "ne manje od pet godina" zbog zloupotreba prilikom prodaje državnih akcija u Luci Beograd, dok je odbrana zatražila oslobađajuću presudu.

Tužilaštvo je, prilikom iznošenja završenih reči, zatražilo da još pet optuženih bude osuđeno na istu zatvrosku kaznu, dok je za dvojicu optuženih zatražilo kaznu "ne manju od tri godine", rečeno je agenciji Beta u tužilaštvu.

Jedan od pravnih zastupnika Predraga Bubala, advokat Zoran Ateljević je za agenciju Beta rekao da je zatražio oslobađajuću presudu za Bubala i da će iznošenje završnih reči odbane biti nastavljeno u sredu, 6. decembra i, trebalo bi, u četvrtak, 7. decembra.

Tokom procesa odbrana ostalih optuženih je tvrdila da nisu odgovorni za dela koja im se optužnicom stavljaju na teret.

Suđenje optuženima je počelo u julu 2014. godine kada je Bubalo odbacio sve optužbe za zloupotrebu prilikom prodaje državnih akcija Luke Beograd tokom 2005. godine kompaniji "Vorldfion" iz Luksemburg Milana Beka.

Tokom procesa saslušani su brojni svedoci među kojima su bili i Beko i biznismen Miroslav Mišković, koji su se povukli iz tog posla.

Bubalo, inače ministar u vladi Vojislava Koštunice je uhapšen u junu 2013. godine a slučaj Luke Beograda je, po ranije više puta izrečenim ocenama Evrpske unije i Saveta za borbu protv korupcije, jedna od 24 sporne privatizacije u Srbiji.

Kada odbrana bude završila sa iznošenjem završnih reči sud će zakazati termin za izricanje presude.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side