Slučaj Savamala: Tužilaštvo još nije saslušalo šefa smene policije
15.01.2018 Beograd

Slučaj Savamala: Tužilaštvo još nije saslušalo šefa smene policije

Slučaj Savamala: Tužilaštvo još nije saslušalo šefa smene policije Foto: Beta/Nenad Petrović
Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu nije saslušalo Gorana Stamenkovića, šefa smene dežurne policije, u vezi sa slučajem Savamala, prenosi KRIK.

 

 

 

Prema rečima portparolke Aleksandre Đenadić, tužilaštvo čeka dodatne informacije od policije i po njihovom dobijanju će doneti odluku koje će korake preduzeti.

KRIK je prošle nedelje objavio sadržinu dokumenta kojim je Više tužilaštvo obavestilo Prvo da je slučaj prešao u njihove ruke i u kojem se kao jedini odgovoran za nepostupanje policije spominje Goran Stamenković koji je te noći bio šef smene dežurne policijske službe.

Potparolka Đenadić rekla je za KRIK da je Prvo osnovno tužilaštvo nakon toga, u avgustu prošle godine, od MUP-a tražilo prikupljanje dodatnih informacija, među kojima i da otkrije identitet osoba koje su bespravno srušile objekte u Savamali, ali i da detaljnije ispita rad policije u noći rušenja.

"Urgencija je bila u decembru, nisu nam još uvek dostavili izveštaj. Čim nam budu dostavili biće dalja odluka", rekla je ona.

U dokumentu Višeg tužilaštva pominje se da su nepoznata lica, koja su izvela rušenje, počinila krivično delo "učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo u vezi sa protivpravnim lišenjem slobode".

Rušenje objekata u beogradskoj četvrti Savamala dogodilo se u aprilu 2016. godine. Zaštitnik građana je tokom kontrole rada policije utvrdio da je naređenje policiji da ne postupa "stiglo sa vrha".

autor: SA izvor: N1
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side