Tužilac suda za zločine OVK: Gonićemo sve koji otkriju identitet svedoka
22.09.2020 Beograd/ Hag

Tužilac suda za zločine OVK: Gonićemo sve koji otkriju identitet svedoka

Tužilac suda za zločine OVK: Gonićemo sve koji otkriju identitet svedoka Foto: Pixabay
Tužilac suda za zločine OVK Džek Smit (Jack Smith) upozorio je večeras da će krivično goniti osobe koje otkriju identitet potencijalnih svedoka ili da u tome pomognu.

U pisanoj izjavi povodom tvrdnji Udruženja ratnih veterana OVK da su mu nepoznate osobe dostavile mnoge dokumente suda u Hagu, tužilac Smit je naglasio da se to udruženje "više puta upustilo u aktivnosti koje su, verujem, usmerene na miniranje dolične primene pravde".

Kako piše u izjavi koju je preneo njegov portparol Kristofer Benet (Ćristopher Bennet), tužilac je primetio da su mnogi novinari na Kosovu "jasno rekli kako takve aktivnosti miniraju vladavinu zakona i kurs pravde".

Uz pohvalu novinarima koji su odbili da objave sadržaj dokumenata koje su dobili od Udruženja ratnih veterana OVK, kao i onima koji su te dokumente dobrovoljno predali sudu, tužilac je naznačio da su oni shvatili da bi "sudelovanje u deljenju takvih informacija moglo da predstavlja krivično delo po Krivičnom zakoniku Kosova".

"Specijalizovano tužilaštvo je posvećeno istrazi i krivičnom gonjenju pojedinaca koji su počinili takva krivična dela, uključujući otkrivanje identiteta lica koja bi mogla da budu pozvana na sud ili bilo kakvih informacija koja mogu da dovedu do njihove identifikacije", upozorio je tužilac Smit.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 22.09.2020, 18:49h Brankica

    Sa sajta ne može ništa da se naruči Tako je spor.Plus što ne možeš da narucis jer te vraća uporno na početnu stranu.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side