02.10.2017 Tutin

Tutin: Hitno objaviti zvaničnu verziju ubistva mladića

Tutin: Hitno objaviti zvaničnu verziju ubistva mladića Foto: pixabay
Savet opštine Tutin za bezbednost zatražio je danas od nadležnih državnih organa da što hitnije objave zvaničnu verziju o događaju u noći između petka i subote kada je policijski službenik ubio Fahrudina Skarepa (22).

Predsednik ovog tela Adnan Šehović rekao je radiju Sto plus da je na sednici zaključeno i da je izjava ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića bila "ishitrena i neobjektivna", kao i da traže da se o ovom slučaju oglase nadležne službe Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Kako je situacija među stanovnicima Tutina napeta, mi ih pozivamo da sačuvaju prisebnost i ne reaguju nepromišljeno dok se ne dobije zvaničan izveštaj istražnih organa o tome šta se desilo te kobne noći", kazao je Šehović.

Sednici Saveta za bezbednost prisustvovali su i predsednik opštine Šemsudin Kučević, njegov zamenik Kenan Hot, šef policijske stanice u Tutinu Nermin Zećirović, kao i predstavnici ostalih nadležnih institucija.

Stefanović je juče izjavio da je u toku istaga u vezi sa slučajem u Tutinu kada su policajci ranili mladića u akciji sprečavanja ilegalne trgovine, koji je ubrzo nakon toga preminuo, navodeći da je zakonska obaveza policajaca da reaguju i da "uzvrate vatru" kada neko puca na njih i kada im je život ugrožen.

Prema nezvaničnim informacijama, patrola policije nalazila se u selu Dolovo kada je S.F. upravljao vozilom koje nije zaustavio na naredbu policije, već je krenuo ka njima, zbog čega su oni pucali i ranili ga. Povređeni S.F. je preminuo u novopazarskoj Opštoj bolnici.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Festival Srpske Trpeze
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side