Troje srpskih turista poginulo u Grčkoj
19.07.2011 Beograd

Troje srpskih turista poginulo u Grčkoj

Troje srpskih turista poginulo u Grčkoj
Troje srpskih turista poginulo je, a jedan je teško povređen u čeonom sudaru nedaleko od graničnog prelaza Evzoni u Grčkoj. U drugom automobili stradao je albanski državljanin.

Konzul Srbije Milan Dimitrijević potvrdio je da se nesreća desila u ponedeljak oko 11 sati na autoputu u blizini graničnog prelaza sa Makedonijom Evzoni.

Bračni par Serafimović iz Niša krenuo je sa dve kćerke, zetovima i unucima, u dva automobila na odmor. Nesreća se desila kada je u automobil otpozadi udarilo drugo, za sada nepoznato, vozilo, odbacilo ga na suprotnu traku autoputa, posle čega je došlo do direktnog sudara sa autom kojim je upravljao državljanin Albanije.

U nesreći su poginuli neuropsihijatar u bolnici Gornja Topionica Slobodan Serafimović (63), njegova ćerka Nataša Živković (33) i unuk Milan Živković (10).

U nesreći je laše povređen i zet odnosno suprug i otac stradalih, koji je vozio automobil i koji će, prema rečima Dimitrijevića, zbog šoka biti još 24 časa u bolnici u Kilkisu da bi mu se pratilo zdravstveno stanje.

Očevici nesreće bili su Serafimovićeva supruga, njihova druga ćerka, zet i unuka, koji su bili u drugom automobilu.

"Lekari se nadaju da stanje vozača ne bi trebalo da se komplikuje, ali će biti zadržan još 24 časa zbog šoka koji je preživeo. Razgovarali smo sa njim juče više puta", kazao je konzul.

On je istakao da se u najskorije vreme očekuje izveštaj grčke policije o nesreći i da će tela stradalih "najrealnije" za nekoliko dana biti prebačena u Srbiju.

"Konzulat preduzima sve neophodne radnje da pomogne članovima te porodice koji su bili u drugom vozilu i koji su očevici nesreće. Oni su još su u Grčkoj i na dobrom smo putu da se danas vrate u Srbiju, ali će tela stradalih zbog veštačenja i obdukcije verovatno za par dana biti prebačena", rekao je Dimitrijević.

autor: ZM izvor: Tanjug/Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side