Trivan u Helsinkiju: Pošumljavanjem protiv klimatskih promena
12.07.2019 Beograd

Trivan u Helsinkiju: Pošumljavanjem protiv klimatskih promena

Trivan u Helsinkiju: Pošumljavanjem protiv klimatskih promena Foto: Beta / AP
Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan rekao je na neformalnom sastanku ministara zaštite životne sredine zemalja članica Evropske unije u Helsinkiju da je pošumljavanje najefikasnija i najjeftinija mera koju zemlje mogu odmah da preduzmu u zaštiti od klimatskih promena.

Skup u Helsindkiju posvećen je klimatskim promenama i povećanju globalne ambicije Evropske unije u rešavanju tog svetski značajnog pitanja, zaustavljanju gubitka biodiverziteta i mogućim rešenjima koje nudi cirkularna ekonomija. 

Neformalni sastanak ministara održan je u okviru predsedavanja Finske Savetom Evropske unije.

"Klimatske promene koje su na delu dezavuišu dosadašnje napore u borbi protiv ove planetarne pretnje", ukazao je Trivan i dodao da je nevreme koje se dogodilo u Grčkoj dokaz da je to problem koji traži zajedničku akciju svih zemalja. 

On je naveo da je Srbija pripremila Nacrt zakona o klimatskim promenama i Strategiju borbe protiv klimatskih promena sa akcionim planom, koji će uskoro biti usvojeni.

"Srbija ostaje posvećena dogovorenoj politici i ciljevima Evropske unije koje izražava i Sporazum iz Pariza, i privržena je traženju rešenja i dogovaranju zajedničkih akcija", rekao je Trivan.

Na marginama sastanka u Helsinkiju Trivan se sastao sa evropskim komesarom za životnu sredinu Karminom Veleom, evropskim komesarom za klimatske akcije i energetiku Miguelom Ariasem Kanjeteom, i drugim evropskim i regionalnim zvaničnicima. 

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side