16.07.2018 Beograd

Trivan: Pokrenuta je istraga o opasnom otpadu u Kikindi

Trivan: Pokrenuta je istraga o opasnom otpadu u Kikindi Foto: PrtScn
Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je danas obilazeći Regionalni centar za upravljanje otpadom u Kikindi da je otvorena istraga zbog sumnje da je na deponiji u tom gradu nezakonito odložen opasni otpad.

Trivan je, kako je saopštilo Ministastvo zaštite životne sredine, objasnio da će analizom biti utvrđeno da li je došlo do propusta u odlaganju otpada i kontaminacije.

"Bavićemo se svim preduzećima koja se bave tretmanom opasnog otpada, kao što ćemo se baviti svim deponijama gde se odlaže otpad, kako bismo znali kako se njima upravlja i da bi sprečili eventualna zagađenja", rekao je Trivan.

On je dodao da je bitno da li preduzeća koja posluju opasnim otpadom rade svoj posao na zakonit način i da im profit ne sme biti važniji od zdravlja.

"Striktno ćemo poštovati zakon, bez obzira o kome se radi, velikoj ili maloj firmi, kako bismo zaštitili zdravlje i bezbednost naših građana. Zdravlje nacije neposredno zavisi od stanja životne sredine, i zato je nedopustivo njeno zagađivanje", kazao je Trivan.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side