22.05.2019 Beograd

Trivan: Ministarstvo izdvaja 41 milion dinara za pošumljavanje

Trivan: Ministarstvo izdvaja 41 milion dinara za pošumljavanje Foto: prtscr ytb
Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan izjavio je danas da je Srbija zbog biodiverzteta posebno značajna za Evropu, a da važnu ulogu u njegovom očuvanju ima pošumljavanje za koje je ministarstvo izdvojilo 41 milona dinara.

Trivan je kako se navodi u sasopštenju njegovog ministarstva, povodom Svetskog Dana biodiverziteta ocenio da je očuvanje raznovrsnosti živog sveta "uslov opstanka čoveka u budućnosti" i da je potrebno da "razvijamo svest o značaju i očuvanju živog sveta i da osvajamo i primenjujemo čiste tehnologije".

"U tome su naročito značajni vlasnici kapitala, odnosno kompanija koji svojim ulaganjem i razvijanjem novih tehnoloških rešenja strateški utiču ne samo na razvoj, nego i na smanjenje globalnog zagađenja", rekao je Trivan.

On je istakao da je nestajanje brojnih vrsta globalni trend koji progresivno raste, i da je zajedno sa klimatskim promenama rezultat "neodgovornog ponašanja čoveka".

Ambasador Švedske Jan Lundin ukazao je na važnost otvaranja Poglavlja 27 o zaštiti životne sredine za sve građane Srbije, i najavio nastavak podrške te zemlje Srbiji na usklađivanju propisa i sprovođenju evropskih standarda, navodi se u saopštenju.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side