Teška situacija u Novom Pazaru
29.06.2020 Novi Pazar

Teška situacija u Novom Pazaru

Teška situacija u Novom Pazaru Foto: Beta / Turisticka organizacija Srbije
Jedna polovina mojih prijatelja je inficirana, a druga polovina se bori u bolnici da pomogne hospitalizovanim pacijentima - kaže za Direktno rs Fikret Crnišanin, vlasnik čuvene ćevabdžinice u Novom Pazaru "Kod Jonuza".

Crnišanin kaže da zbog epidemije kovida 19 već danima u njegov lokal nisu svratili gosti iz drugih gradova.

Eskalacija epidemije koronavirusa je sve poremetila u našem gradu. Jedna polovina mojih prijatelja je inficirana, a druga polovina se bori u bolnici da pomogne hospitalizovanim pacijentima. Novi Pazar je postao veliko žarište zaraze i svi koji su u prolazu zaobilaze grad, što je sasvim razumljivo - ističe Crnišanin.

Ćevabdžinica "Kod Junuza" je jedan od najpoznatijih brendova Novog Pazara i već decenijama skoro svako ko je putovao preko Novog Pazara za Kosovo ili Crnu Goru svratio bi na ćevape "Kod Jonuza".

Crnišanin kaže da ga svaki dan zovu prijatelji iz Šumadije, Beograda, Novog Sada..., da se raspituju za situaciju u Novom Pazaru i da su svi izrazili spremnost da pomognu.

Svima veliko hvala na podršci i pomoći. Hrabri saznanje da nismo sami u ovoj veoma teškoj i ozbiljnoj situaciji. Dobro je što je narod shvatio opasnost kojoj smo izloženi, poštuju se sve preporuke Kriznog štaba, u gradu je veoma malo ljudi, a mnogi lokali su zatvoreni. Nadamo se da će se stanje uskoro stabilizovati i da ćemo ponovo moći da ugostimo naše prijatelje iz cele Srbije i Crne Gore - rekao je Fikret Crnišanin.

Novi Pazar je najveće žarište koronavirusa u Srbiji, a s obzirom na broj stanovnika i broj obolelih i preminulih i među najvećima u Evropi.

Od početka izbijanja epidemije, prema podacima tamošnjeg Zavoda za javno zdravlje, preminule su 32 osobe, a više stotina ih je obolelo.

autor: AP izvor: Direktno.rs
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side