14.09.2016 Beograd/Brisel

Telekomunikacije i sloboda kretanja teme dijaloga u Briselu

Telekomunikacije i sloboda kretanja teme dijaloga u Briselu Foto: Beta/Miloš Miškov
Nova runda dijaloga Beograda i Prištine na ekspertskom nivou nastaviće se i danas u Briselu, a razgovaraće se o pitanjima koja se tiču sporazuma o telekomunikacijama i slobode kretanja.

 

Delegaciju Beograda, koja je od juče u Briselu, predvodi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, a pored zvaničnika Kacelarije za KiM i Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Pristini, u delegaciji Beograda su i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i kompanije Telekom Srbija.

Tokom prethodne runde razgovora, koja je održana prošle nedelje u Briselu, takođe se razgovaralo o slobodi kretanja, odnosno registarskim tablicama za vozila.

Iako je šefica prištinskog tima Edita Tahiri tada izjavila da je postignut dogovor o recipročnom priznavanju registarskih tablica za vozila sa Kosova i iz Srbije, iz EU su potvrdili da do konačnog dogovora joč nije došlo i da se očekuje dalje konstruktivno zalaganje obe strane.

Dogovor o privremenim statusno neutralnim tablicama postignut 2011. godine prestaje da važ 1. novembra ove godine.

Srpska strana insitira na produžetku korišćenja statusno neutralnih KS tablica.

Razgovara se i o uvođenju nalepnica kojima bi se prilikom prelaska administrativne linije prelepili statusni simboli na registrskim tablicama vozila.

autor: MŽ izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side