09.11.2018 Beograd

Telekom: Kopernikus ima osam odsto udela na tržištu distribucije sadržaja

Telekom: Kopernikus ima osam odsto udela na tržištu distribucije sadržaja Foto: Beta/Milan Obradović
Kompanija Telekom Srbija danas je saopštila da kablovski operator Kopernikus Technology, koji je od nedavno u njenom vlasništvu, ima učešće preko osam odsto na tržištu distrubicije televizijskih sadržava u Srbiji.


"Ubrzanom masovnom digitalizacijom i akvizicijom manjih operatera od strane Kopernikus Technology tokom 2018. godine, tržišno učešće te kompanije značajno je povećano, odnosno prelazi osam odsto učešća u distribuciji televizijskih sadržaja", navodi se u odgovoru Telekoma agenciji Beta povodom pisanja medija da Kopernikus, na osnovu podataka RATEL-a, ima tržištni udeo od tri odsto, što je 51.000 korisnika.

Telekom je istakao da je povećan i broj Kopenikusovih korisnika interneta, tako da je ukupan broj korisnika multimedije i interneta veći od 200.000.

"Podaci nedvosmisleno ukazuju na činjenicu da je Kopernikus Tećnology zauzimao drugo mesto na tržištu kablovskih operatera. Ovo ukazuje da će finansijski pokazatelji Kopernikusa biti značajnije bolji u 2018. godini u odnosu na 2017. godinu", navode u Telekomu Srbija.

Telekom je ukazao da su informacije o broju korisnika Kopernikusa, odnosno tržišnom učešću te kompanije, "kojima se spekuliše u javnosti zastarele i ne odgovaraju trenutnom činjeničnom stanju na tržištu".

"S obzirom na to da se izveštaj RATEL-a kreira na osnovu podataka koje operatori dostavljaju tom regulatornom telu, Telekom Srbija je dostavio najnovije podatke koji se tiču broja korisnika Kopernikus Technology", istiće se u odgovoru Telekoma.

Telekom Srbija je pre nekoliko dana objavio da je kupio Kopernikus Technology čime je povećao svoju televizijsku korisničku bazu za oko 30 odsto i time učešće na tržištu televizije za sedam odsto.

Naveli su da Kopernikus Technology ima više od 200.000 televizijskih i internet korisnika, posluje u 60 gradova širom Srbije i pruža usluge televizije, interneta i fiksne telefonije, sa kvalitetnom infrastrukturom koja omogućava pružanje najsavremenijih usluga u više od 300.000 domaćinstava.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side