Fajon: Ne može se reći da je politička situacija u Srbiji idilična
01.10.2019 Beograd

Fajon: Ne može se reći da je politička situacija u Srbiji idilična

Fajon: Ne može se reći da je politička situacija u Srbiji idilična Foto: Beta/STA/Tamino Petelinsek
Predsednica Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije Evropskoj uniji Tanja Fajon izjavila je da se ne može reći da je politička situacija u Srbiji "idilična" i da je potrebno "posvetiti pažnju na odnos vlasti prema medijima i opoziciji".

Ona je u intervjuu za list Danas od utorka ocenila da je "medijska scena u Srbiji daleko od idealne".

"Može se reći da je trenutka situacija u medijima polarizovana. Postoje određeni mediji, i štampani i elektronski, koji nisu slobodni i služe svrsi plasiranja informacija od samo jedne strane", rekla je slovenačka poslanica koja je na čelu Odbora Evropskog parlamenta nasledila Eduarda Kukana.

Prema njenim rečima, bitno je imati jasnu vlasničku strukturu i znati odakle dolazi novac za medije.

Povodom mogućeg posredovanja Evropskog parlamenta u razgovorima vlasti i opozicije o unapređenju izbornih uslova, Fajon je rekla da bi "cilj posredovanja Evropskog parlamenta služio tome da se situacija u Srbiji normalizuje, da birački uslovi budu jednaki za sve, bez favorizovanja ijedne strane i da se rasprave vlasti i opozicije odvijaju na politički korektnom mestu za tako nešto, parlamentu".

Upitana da li bi bila spremna da učesvuje u tom dijalogu kao deo delegacije Evropskog parlamenta, Fajon je odgovorila da "šanse za tako nešto postoje".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 1.10.2019, 10:48h 1 SAT POSLE DNEVNIKA

    Madam fajon, dajte opoziciji 1 sat posle Dnevnika na RTS , pa da vidite stavrnu sliku šta se dešava u Srbiji !!! Dovoljno je 3 meseca pre dana izbora, da Opozicija pobedi ovu trulu i bolesnu Vladu sa SNS i SPS, (koja postavlja korumpirane i nestručne ljude na najvažnija mesta u državi) !

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side