09.09.2016 Priština

Tahiri ne odustaje iako je demantovana: Postigli smo dogovor o priznanju priznanju registarskih tablica

Tahiri ne odustaje iako je demantovana: Postigli smo dogovor o priznanju priznanju registarskih tablica
Kosovska ministarka za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri ponovo je danas iznela tvrdnju da je u četvrtak u Briselu postignut dogovor o priznanju registarskih tablica vozila sa Kosova i iz Srbije.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić izjavila je prethodno danas da u razgovorima u okviru tehničkog dijaloga Beogarda i Prištine nije postignut konačni dogovor kada su u pitanju registarske tablice za vozila.

EU je potvrdila da se 8. septembra, tokom tekuće rude dijaloga Beograda i Prištine, između ostalog razgovaralo i o registarskim tablicama koje su deo sporazuma o slobodi kretanja, ali da dogovora još nema.

Tahiri je za prištinski dnevnik "Zeri" rekla da je razlog zbog kojeg Kocijančić tvrdi da dogovor nije postignut vezan za činjenicu da taj "sporazum ima nekoliko elemenata".

"Sporazum je postignut, ali postoje neki elementi. Prvi element uzajamnosti se ostvaruje sa registarskim tablicama vozila, dok sledeće nedelje ostaje da se diskutuje o pitanju nelegalnih bilborda", rekla je Tahiri.

Edita Tahiri je prethodno u izjavi za Radio Slobodna Evropa rekla da je u četvrtak u Briselu postignut dogovor o sprovođenju sporazuma o slobodi kretanja, odnosno o recipročnom priznanju registarskih tablica vozila sa Kosova i iz Srbije, nakon čega je EK tu tvrdnju demantovala.

autor: JP izvor: B92
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Belex eng
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side