22.08.2017 Priština

Tahiri: Bez izvinjenja nema trajnog rešenja kosovskog pitanja

Tahiri: Bez izvinjenja nema trajnog rešenja kosovskog pitanja Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević
Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izrazila je sumnju u iskrenost inicijative predsednika Srbije Aleksandra Vučića da kroz unutrašnji dijlaog pronađe rešenje za Kosovo, jer ni od njega a ni od ostalih članova Vlade Srbije nije čula reči rat, genicid i izvinjenje, bez kojih, kako je ocenila, nema pomirenja ni trajnog rešenja kosovskog pitanja.

Edita Tahiri je kako prenosi portal Kallxo.com ocenila i da ta Vučićeva ideja više služi za stvaranje novog imidža Srbije pred međunarodnom zajednicom nego za iznalaženje rešenja.

Ona je kazala da sumnja u ozbiljnost inicijative predsednika Srbije Aleksandra Vučića da pokrene unutrašnji dijalog o Kosovu.

"Ono što vidim iz dosadašnje debate, ni predsednik Srbije, ni ministar inostranih poslova niti drugi vladajući faktori ne pominju rat, genocid i izvinjenje. Ukoliko ne razmotre te stvari, onda oni nisu u stanju da vode dijaloga unutar Srbije koji bi doveo do trajnog rešenja", rekla je Tahiri.

Dodala je da Srbija uz sve to, istovremeno najavljuje da će dobiti oružje od svog glavnog političkog saveznika, Rusije.

"Ovo se ne tiče samo Kosova i regiona, već je to posebno poruka evroatlantskom faktoru", rekao je Edita Tahiri.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 22.08.2017, 16:38h REALNE DRŽAVE za Srbe i Albance

    Da je gđa Tahiri pametna, ona bi se zalagala za RAVNOPRAVNOST Srba i Albanaca sa ostalim narodima na Balkanu i za stvaranje REALNE Albanije sa Kosovom ispod Ibra (sa 4 miliona Albanaca) i REALNE Srbije sa Srpskom i severom Kosova (8 miliona Srba) , koje bi bile garant trajnog mira na Balkanu, iako će u susednim državama da ostane preko 600.000 Srba i 800.000 Albanaca kao nacionalne manjine !!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
FEST 2018
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
T6 bazeni, spa
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw