Tadić: Vučić je uspeo da uništi politički život u Srbiji, ovi rezultati nisu normalni
21.06.2020 Beograd

Tadić: Vučić je uspeo da uništi politički život u Srbiji, ovi rezultati nisu normalni

Tadić: Vučić je uspeo da uništi politički život u Srbiji, ovi rezultati nisu normalni Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić
Predsednik Socijaldemokratske stranke i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je večeras da rezultati današnjih parlamentarnih izbora svedoče o tome da je aktuelni predsednik Aleksandar Vučić "uništio politički život" u zemlji.

"Rezultati svedoče o tome da je Vučić u potpunosti uništio političku strukturu Srbije... Nije normalno da jedna stranka u zemlji ima 62 odsto - to prosto nije normalno i svedoči o stanju u kojem se Srbija nalazi", rekao je Tadić za televiziju N1.

On je rekao da činjenica da jedna stranka ima 62 odsto, sledeća oko deset i da u parlament ulazi samo još jedna stranka sa četiri odsto podrške, govori o tome kako je Vučić koncipirao "politički život, rad parlamenta, medijsku sferu i inženjering nad ljudskim dušama".

Tadić je rekao da je pitanje koliko je ljudi zapravo izašlo na izbore, i da li je "ubrzavanje" broja izašlih u poslednja dva sata svedočanstvo da je Vučić "nacimavao" rezultat da bi imao potreban legitimitet.

On je rekao da opozicija sada mora ozbiljno da razmisli šta da radi pred predstojeće izbore, jer zbog bojkota postoji opasnost da infrastruktura opozicije na lokalu "može da ode drugde", bez čega bi bilo jako teško da se organizuje svaka naredna kampanja.

"Sada će opozicija morati da rešava taj problem... Jedino rešenje je da se formira nova organizacija, od jedne ili dve postojeće, i da se pravi nova infrastruktura i da se pridobiju ljudi, da se prikupi 18.000 kontrolora, obučenih i hrabrih, da vam ne bi pokrali izbore", rekao je on.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 22.06.2020, 10:09h Medeja

    Gospodine Tadicu, ovo su NORMALNI REZULTATI KAD OPOZICIJA NIJE NORMALNA !

  • 21.06.2020, 22:46h Majstor Bob

    Da l mozes da zaspis kad legnes uvece?

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side