Tadić: Vučić je trgovac ljudskim dušama, on je kao makro na ulici
14.10.2019 Beograd

Tadić: Vučić je trgovac ljudskim dušama, on je kao makro na ulici

Tadić: Vučić je trgovac ljudskim dušama, on je kao makro na ulici Foto: Beta / Miloš Miškov
Predsednik Socijaldemokratske stranke i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić javno govorio da je sledbenik Maksa Vebera dok je u potaji očigledno sanjao da bude naslednik Jozefa Gebelsa, nazivajući ga trgovcem ljudskim dušama.

"Međutim, za razliku od Gebelsa koji je zaista veštom i brutalnom propagandom tragično menjao političke stavove nemačkih građana, Vučić kao običan trgovac ljudskim dušama to čini bedno potkupljujući čitave delove stanovništva strahom i ucenjenom egzistencijom", rekao je Tadić za list Danas.

Prema račima Tadića, Vučić "uzima novac od građana, a onda ih ucenjuje da bi im vratio njihov novac i sve to potom prikazuje kao rezultat navodnih ekonomskih uspeha njegovog režima, a sebe kao dobrotvora".

"Time građane koji ga podržavaju uvodi u specifičnu vrstu političke prostitucije, pri čemu između njega i makroa na ulici suštinski nema razlike u metodologiji. Tako da to više nije pitanje ni straha ni verovanja građana, a svakako ne ni vešte propagande, već gole trgovine dušama", rekao je Tadić.

On je rekao i da međustanački dijalog nema smisla ukoliko mu ne prethode razgovori predstavnika Evropskog parlamenta i opozicije, jer bez toga je samo nastavak dijaloga koji je u prethodnim pokušajima već postavljen na pogrešne temelje.

"Vlast optužuje opoziciju da je neodgovorno pristupila ovom dijalogu, a oni se nisu udostojili ni da na međustranački dijalog dođu predsednici njihovih stranaka".

Takođe, kako je naveo, "ti razgovori nemaju smisla ni ukoliko u njima ne učestvuju sve relevantne opozicione stranke, kao i relevantni predstavnici stranaka na vlasti".

"Ne može se voditi dijalog sa Vućićevim emisarima koji su tu samo da prenesu njegove poruke. To nije dijalog, već zapravo samo politička farsa nastavka monologa u kom živimo sedam godina", rekao je Tadić.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side