Tadić: Šef države prisvojio krizu, ne pušta struku već on govori o svemu
22.03.2020 Beograd

Tadić: Šef države prisvojio krizu, ne pušta struku već on govori o svemu

Tadić: Šef države prisvojio krizu, ne pušta struku već on govori o svemu Foto: Novi magazin / Zoran Raš
Nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je u vreme epidemije važno "razvijati solidarnost, a ne emitovati histeriju i dramsku ljubav iz vrha države".

Tadić je u "Utisku nedelje" na televiji Nova S rekao da je od neodgovorne poruke da sa ide u šoping u Milano i da je korona običan grip, za sedam dana došlo do poruka panike, dok je u međuvremenu vladajuća stranka počela kampanju i skupila 50.000 potpisa pri čemu građani nisu držali distancu od dva metra.

"Šef države je zatim prisvojio krizu i ne pušta struku, nego on govori o svemu, primer od juče je da su na konferenciji za medije trećinu vremena govorili lekari, a dve trećine on koji nema realna znanja o medicini", rekao je Tadić i dodao da je sada potrebna komunikacija između struke i građana.

Tadić je ocenio da neki političari koriste krizu da proture matricu izborne kampanje, pa sa izjava "volimo vas" prelaze na nabavku opreme pa na bruto društveni proizvod, preko brojanja mrtvih dok je neko drugi bio na vlasti pa sve do besmislenih poređenja sa Amerikom i izjava da će Srbije prva izaći iz krize.

"Sad nije vreme za samohvalu, ne treba emotivno reagovati, a vrh vlasti građanima sa ekrana preti. Predsednik sa jedne strane preti da će uvesti karantin od 24 sata dok istovremeno izigrava žrtvu i poziva da ga uhapse i streljaju" i kaže kako je on "hrabar i doneće odluku koja mnoge može da ugrozi", rekao je Tadić.

Tadić je ponovio da je javnost ismevala i kritikovala jednog "konkretnog lekara jer je bio neodgovoran", a da svi ostali lekari imaju punu podršku javnosti.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar (3) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 3.04.2020, 13:16h Ljubiša

    Ti ćuti!

  • 23.03.2020, 10:00h Senka

    Predsednik Vucic u sve se meša, a bivši predsednik Tadic nije se mešao ni u svoj posao!

  • 22.03.2020, 19:29h verica popov

    Ostavite se Vucica,covek radi najbolje sto mozeLA

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side