Tadić o Udruženoj opoziciji: Nemam nameru da ulazim u nejasne političke projekte
10.08.2020 Beograd

Tadić o Udruženoj opoziciji: Nemam nameru da ulazim u nejasne političke projekte

Tadić o Udruženoj opoziciji: Nemam nameru da ulazim u nejasne političke projekte Foto: Novi magazin/Đurađ Šimić
Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić ocenio je povodom današnjeg formiranja Udružene opozicije Srbije da je u pitanju "tranzicioni proces koji ima za cilj da prikrije da se raspao Savez za Srbiju".


Upitan da li će se priključiti tom opozicionom bloku, Tadić je za televiziju N1 rekao da nema nameru da kao predsednik SDS ulazi u "potpuno nejasne političke projekte".

"Za mene kao i za sve građane Srbije, ostaje potpuno nejasno o čemu se radi", kazao je Tadić.

Udružena opozicija Srbije (UOS) formirana je ranije danas potpisom na sporazum ogranizacija koje su i do sad sarađivale u okviru Saveza za Srbiju, kao i neformalne organizacije Srpska opozicija, s ciljem da se, kako je rečeno, "smeni nestručni, bahati, korumpirani, od naroda odrođeni režim zasnovan na samovolji jednog čoveka".

Sporazum su potpisali Građanska platforma, Demokratska stranka, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Državotvorni pokret Srbije, Narodna stranka, Narodni pokret Srba sa KiM Otadžbina, Pokret za preokret, pokret Slobodna Srbija, Udruženi sindikati Srbije Sloga, Stranka slobode i pravde, Šumadijska regija, Đorđe Vukadinović, a najavljeno je da je Udružena opozicija otvorena i za druge koji dele isti cilj.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side