Tadić: Na izbore na Vračaru s Novom strankom i PSG, ostaje bojkot parlamentarnih izbora
27.05.2020 Beograd

Tadić: Na izbore na Vračaru s Novom strankom i PSG, ostaje bojkot parlamentarnih izbora

Tadić: Na izbore na Vračaru s Novom strankom i PSG, ostaje bojkot parlamentarnih izbora Foto: prtscr/ytb
Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić je danas izjavio da će njegova stranka na lokalne izbore u beogradskoj opštini Vračar izaći u koaliciji s Novom strankom i s Pokretom slobodnih građana (PSG), na listi "Oslobodimo Vračar".

Tadić je na konferenciji za novinare u sedištu SDS rekao da ta stranka ostaje pri odluci da bojkotuje parlamentarne izbore.

S druge strane, učestvovanjem na lokalnim izborima SDS neće da Srpskoj naprednoj stranci prepusti "na milost i nemilost" građane koji direktno zavise od lokalne vlasti.

Tadić je rekao da se na lokalnim izborima 21. juna opozicione partije moraju izboriti za "ostrva slobode" u gradovima i opštinama gde mogu da pobede.

"SDS je odlučna da nastavi bojkot na republičkom nivou, ne želimo da damo nikakav legitimitet Vučićevoj vlasti. Ako su parlamentarni izbori prilika da se ne da legitimitet Vučićevom režimu, na lokalnom nivou bojkotuju se građani", kazao je Tadić i dodao da bi se građani bojkotom lokalnih izbora ostavili na cedilu "i na milost i nemilost Vučićevoj vlasti u gradovima i opštinama u kojima žive".

Tadić je rekao da je SDS spremna da u istoj koaliciji, sa PSG i Novom strankom, učestvuje na lokalnim izborima i u drugim gradovima i opštinama u Srbiji.

On je rekao da SDS nije htela, kao neke druge stranke koje su proglasile bojkot, da u isto vreme formira neke grupe građana koje će umesto njih učestvovati na izborima, nego učestvuje javno, kada je reč o lokalnim izborima.

"Može se biti i za bojkot i sarađivati sa režimom. I može se nastupati na izborima i biti protiv režima", rekao je Tadić.

Tadić je naveo da "parlamentarni izbori ove godine nisu odlučujući", već da se režim na vlasti može sruštiti samo na predsedničkim izborima.

Bivši šef države je rekao i da je "režim Aleksandra Vučića moguće srušiti samo na predsedničkim izborima", zbog čega će se zalagati da opozicija na tim izborima ima jednog kandidata.

On je rekao da će se zalagati za to da opozicija ima jednog kandidata na predsedničkim izborima, "a da to neće biti on".

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side