Tadić: Država dobro reagovala, sada su nam potrebne motorne sanke
08.02.2012 Surdulica

Tadić: Država dobro reagovala, sada su nam potrebne motorne sanke

Tadić: Država dobro reagovala, sada su nam potrebne motorne sanke Tanjug
Državne institucije dobro su reagovale na probleme koje su napravile obilne snežne padavine i niske temperature, ocenio je večeras predsednik Srbije Boris Tadić.

On je istovremeno upozorio da država mora biti u pripravnosti za otapanje snega i leda.

„Mislim da su predstavnici opština, komunalne službe, Sektor za vanredne situacije i vojska dobro reagovali. Kada to uporedim sa međunarodnom situacijom čak i jako dobro“, rekao je on u izjavi novinarima posle razgovora sa predsednicima opština Surdulica i Svrljig.

Tadić je istakao da se u ovom kriznom momentu otkrivaju i nedostaci u sistemu, koji se rešavaju u hodu.

„Potrebno je nabaviti motorne sanke koje su veoma važne u okolnostima kada nije moguće rasčistiti put i doći do najudaljenijih kuća. Imamo u opštini Crna Trava jednog stanovnika sa kojim niko već danima nije stupio u kontakt, pošto je telefonska linija u prekidu. Da imamo motorne sanke došli bi veoma brzo do njega“, objasnio je on.

Tadić je dodao da je važno pripremiti se za otapanje snega i leda i eventualne nevolje sa rekama koje mogu da proizvedu novi problem.

Predsednik je podsetio na probleme koji su u više navrata postojali na jugu i jugozapadu zemlje sa bujičavim rekama. Dodao je da su tada veliki problem stvarali neočišćeni kanali.

„Svi moraju da budu pripravni i čiste kanale. Nadam se da će biti postepeno otapanje snega, i da neće doći do naglog skoka temperature jer bi to bilo porazno, ali moramo da budemo pripravni“, poručio je Tadić.

On je ponovio da građani moraju da se ponašaju i racionalno u potrošnji struje jer niko u ovim okolnostima ne može da proizvodi neograničenu količinu električne energije.

autor: MP izvor: Tanjug/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side