Tači u ponedeljak u Specijalnom sudu u Hagu
08.07.2020 Beograd

Tači u ponedeljak u Specijalnom sudu u Hagu

Tači u ponedeljak u Specijalnom sudu u Hagu Foto: prtscr
Predsednik Kosova Hašim Tači u ponedeljak putuje u Hag na poziv Specijalnog tužilaštva za ratne zločine, potvrdio je Tači na svom nalogu na fejsbuku.

"Poštovani građani Republike Kosovo, dozvolite da podelim sa vama da ću u ponedeljak otputovati u Hag na poziv Specijalnog tužilaštva na razgovor. Sve dok se moji drugovi i ja suočimo sa dostojanstvom i integritetom sa međunarodnom pravdom, pozivam vas da nam se pridružite u suočavanju sa izazovima sa kojima se nalazi država", napisao je Tači.

On je dodao da su u poslednje dve decenije mnogi pripadnici OVK suočeni sa međunarodnom pravdom UNMIK-a, Haškog tribunala za bivšu Jugoslaviju, EULEKS-a i lokalnom pravdom.

"Kosovo je, iako žrtva, sarađivalo sa pravosuđem u rešavanju optužbi za ratne zločine. U poslednje dve godine, specijalizovane komore su obavljale razgovor sa mnogim bivšim saborcima u zemlji i inostranstvu. Građansko jedinstvo, međuetnički suživot, institucionalna stabilnost i poverenje u institucije od suštinskog su značaja za Kosovo da ostvari svoju viziju članstva u NATO-u, Evropskoj uniji i održavanju večnog prijateljstva sa Sjedinjenim Državama Amerike. Hvala vam na podršci! Bog blagoslovio Kosovo!", napisao je Tači.

Specijalno tužilaštvo je 24. juna objavilo saopštenje da je protiv Tačija i lidera Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija podignuta optužnica za izvršenje zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side