20.03.2017 Priština

Tači: Stranci za pet minuta mogu da ubede Beograd oko vojske

Tači: Stranci za pet minuta mogu da ubede Beograd oko vojske Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da međunarodna zajednica, ako to stvarno želi, može za pet minuta da ubedi Beograd da podrži formiranje Vojske Kosova.

U intervju za dnevnik Zeri, Tači je rekao da je stvaranje Vojske Kosova "put sa koga nema povratka" i da samo ostaje otvoreno pitanje da li će se to obaviti ustavnim izmenama ili promenom zakona.

"Beograd drži Kosovo kao taoca i neopravdana je dilema međunarodne zajednice da ubedi kosovske Srbe da se mandat BSK promeni ustavnim izmenama", rekao je Tači.

Tači je dodao da ukoliko međunarodna zajednica ne može da ubedi Srbe da podrže ustavne promene, onda će se menjati Zakon o bezbednosnim snagama Kosova (BSK), prema inicijativi koju je on preduzeo.

On je rekao da je bliskoj koordinaciji sa Vladom o Predlogu zakona o BSK i da očekuje da u zakonskom roku bude predat Skupštini na razmatranje.

Kosovski predsednik je od koalicionih partnera - Demokratske partije Kosova i Demokratskog saveza Kosova zatražio da ubede svoje poslanike da glasaju za predlog demarkacije sa Crnom Gorom, jer je to uslov za liberalizaciju viza.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 20.03.2017, 15:26h pal

    Mogu, ali neće...baš me zanima zašto? Možda da narkodileri ne bi imali privatnu vojsku, čuvaće vas Ameri, dok im to odgovara...a kad im ne bude više odgovaralo, videćemo...

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw