01.10.2018 Priština

Tači se zahvalio ambasadorima velike petorke i EU na podršci procesu dijaloga

Tači se zahvalio ambasadorima velike petorke i EU na podršci procesu dijaloga Foto: Beta / Armenija Zajmi Bešević
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je zahvalio ambasadorima zemlja velike petorke, SAD, Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Italije, kao i šefici kancelarije EU na Kosovu na podršci koju daju procesu dijaloga o normalizaciji odnosa sa Srbijom, saopšteno je iz kabineta predsednika Kosova.

"Pozdravljamo vaš jedinstveni stav da je dijalog jedini put da se ide napred ka evroatlanskim integracijama i punoj normalizaciji odnosa Kosova i Srbije. Uspeh tog procesa zavisi od političkog jedinstva Kosova, ali u značajnoj meri i od jedinstva zemalja velike petorke", kazao je Tači.

Kosovo je blizu finalizacije procesa učlanjenja u Interpol, kazao je kosovski predsednik i zatražio povećanu koordinaciju i angažovanje u ovom procesu od značaja za bezbednost Kosova, ali i šire.

Govoreći o liberalizaciji viza on je rekao da je fundamentalno da ne bude kašnjenja u donošenju odluka u korist građana Kosova. Takođe je počeo proces pripreme tri zakona koji se odnose na transformaciju Bezbednosnih snaga Kosova u Oružane snage Kosova, kazao je on i istakao da je transformacija BSK nezaustavljiv i nepovratan proces koji se ostvaruje pažljivo i u punoj koordinaciji sa međunarodnim partnerima.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side