19.04.2018 Pristina

Tači: Ponosni na podršku Velike Britanije sa kojom delimo iste vrednosti

Tači: Ponosni na podršku Velike Britanije sa kojom delimo iste vrednosti Foto: Beta / Armenija Zajmi Besevic
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je večeras da je Kosovo ponosno što na putu da obezbedi jednakost i pravdu ima podršku Velike Britanije.

Učestvujući na proslavi rođendana kraljice Elizabete, koju je organizovala ambasada Velike Britanije na Kosovu, Tači je rekao da je London uvek bio među najglasnijim podržavaocima težnje za slobodom i jednakošću građana Kosova.

"Na tome smo vam zauvek zahvalni. Mi i građani Kosova ovu zahvalnost našim prijateljima i podržavaocima izražavamo angažovanjem za mir, stabilnost, vladavinu zakona i prosperitet na Kosovu i bilo gde u svetu", rekao je on.

Prema njegovim rečima vera u zajedničke vrednosti čini temelj partnerstva i stalnog prijateljstva Kosova i Velike Britanije.

Tači je dodao da je Kosovo navršilo deceniju kao nezavisna i suverena država, i da se konsolidovalo iznutra kao i u međunarodnoj areni, i da je na dobrom putu da ostvari težnju za učlanjenjem u EU u NATO.

"Kao civilizovano društvo opredelili smo se za dijalog i dobrosusedstvo sa svima, uključujući i Srbiju. Ali, naš posao time nije završen. Kosovo je danas deo demokratskog i zapadnog sveta i s ponosom daje svoj doprinos u zaštiti naših zajedničkih zapadnih civilizacijskih vrednosti koje su ugrožene", rekao je kosovski predsednik.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side