Tači: Odlazak saboraca u Hag dokaz plemenitosti i pravednosti borbe OVK
13.01.2019 Priština

Tači: Odlazak saboraca u Hag dokaz plemenitosti i pravednosti borbe OVK

Tači: Odlazak saboraca u Hag dokaz plemenitosti i pravednosti borbe OVK Foto: PrtScn
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da je odlazak dvojice bivših komandanata Oslobodilačke vojske kosova (OVK) da daju izjavu pred Specijalnom tužilaštvom dokaz plemenitosti i pravednosti borbe OVK.

Redovnim avionskim linijama za Hag ranije danas otputovali su bivši komandanti operativnih zona OVK Drenice i Lapa Sami Luštaku i Rustem Mustafa Remi.

Tači je na svom Fejsbuku naveo da Kosovo veruje u čistotu borbe OVK i u pravdu.

"Svestan sam da mnoge nepravičnosti nisu dobile odgovor, ni od domaće niti međunarodne pravde, kao što je ubistvo 13.500 albanskih civila, više od 400 masakra, silovanje 20.000 albanskih žena, na hiljade još nestalih, etničko čišćenje oko milion Albanaca. Ali sa punim pravom kažem da zločini ne zastarevaju i da će odgovorni izaći pred lice pravde", naveo je Tači.

Dodao je da odlazak na davanje izjave generala OVK Samija Ljuštakua i Rustema Mustafe, još jednom dokazuje plemenitosti i pravednosti borbe naroda Kosova i OVK.

"Kao vaš saborac i predsednik zemlje imamo puno poverenje u vrednosti za koje smo se borili. Zajedno smo dobili mnoge bitke, slobodu i nezavisnost Kosova. Zajedno i ponosno dobićemo i sledeće izazove", napisao je Tači.

Rustem Mustafa Remi je na aerodromu u Prištini izjavio da će uvek odgovarati pred pravdom i ponovio da je nevin.

"Odgovaram na poziv Specijalnog suda za navode Dika Martija. Ja idem u svojstvu svedoka i osumnjičenog. Mi smo nevini. Danas smo se sreli sa premijerom Ramušom Haradinajem i bili u kontaktu sa predsednikom Tačijem", rekao je Mustafa.

Sami Ljuštaku je na Fejsbuku napisao: "Branio sam i braniću istinu, pravičnu borbu OVK".

On je rekao da bi mu bilo krivo da nije pozvan u Hag.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side