Tači : Današnji sporazum o železnicama i auto putevima je poruka za mir u regionu
14.02.2020 Priština

Tači : Današnji sporazum o železnicama i auto putevima je poruka za mir u regionu

Tači : Današnji sporazum o železnicama i auto putevima je poruka za mir u regionu Foto: PrtScn
Predsednik Kosova Hašim Tači je danas u Minhenu izjavio da je postizanje sporazuma o železnici i auto putevima najbolja poruka da će region imati mir, ekonomski razvoj, napredak, radna mesta što je potrebno ljudima na Kosovu i zapadnom Balkanu.

„Kosovo veruje u vođstvo predsednika Trumpa i administracije da tokom ovog perioda i godine rade na konačnom sporazumu između Kosova i Srbije. To je put koji moramo slediti u budućnosti i ne smemo biti taoci gorke prošlosti naših zemalja i naroda ", rekao je Tači.

Ocenio je da je to još jedan korak u dostignućima Kosova za ekonomski razvoj.

Zahvalio se administraciji američkog predsednika Donalda Trampa za njihove napore na postizanju konačnog sporazuma između dve države Zapadnog Balkana.

"Ambasadore Grenel hvala vam na odličnom radu na ovom sporazumu. To je još jedan novi korak u napretku nakon sporazuma o avio liniji Priština-Beograd, "rekao je Tači.

Inače, kroz dva pisma o namerama koje su danas potpisane u Minhenu, o železnici i auto putu dve zemlje su izrazile spremnost za otvaranje postojećih puteva, ali i za izgradnju novih puteva koji će povezivati dve zemlje sa regionom i sa EU.

Potpisivanju pisama o namerama su prisustvovali predsednici Kosova i Srbije, ambasadori SAD u Beogradu i Prištini i posrednik u ovom dijalogu ambasador Ričard Grenel.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side