SzS: Vučić suspendovao državu, poslao plaćene kriminalne grupe na građane
06.11.2019 Beograd

SzS: Vučić suspendovao državu, poslao plaćene kriminalne grupe na građane

SzS: Vučić suspendovao državu, poslao plaćene kriminalne grupe na građane Foto: Beta/Luka Filipović
Savez za Srbiju (SzS) saopštio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "zvanično" suspendovao državu i zvanične institucije, jer je ispred zgrade RTS-a, gde su se tokom njegovog gostovanja u emisiji Upitnik okupile pristalice udruženja Jedan od pet miliona i SzS poslao "plaćene kriminalne grupe".

"Na najavljenu akciju studenata Beogradskog univerziteta 'Pitajte Vučića ono što RTS neće', koja je imala za cilj da još jednom ukaže na potpunu neslobodu medija u Srbiji, Aleksandar Vučić je odgovorio suspenzijom zakona, institucija i same države", naveo je SzS u saopštenju.

Taj opozicioni savez je saopštio da je Vučić "na ulice Beograda izveo plaćene kriminalne grupe i parapolicijske formacije" čiji su pripadnici "formirali kordon sa svih strana zgrade RTS-a, blokirali telima Aberdarevu ulicu, odbili da pokažu bilo kakvo službeno obeležje, sprečili građane da se slobodno kreću, sprečili medije da se kreću i izveštavaju sa lica mesta, fizički napali i tukli okupljene građane".

"Sada već karakteristična Vučićeva pratnja, sastavljena od odreda ćelavih i nabildovanih batinaša sa kapuljačama, formirajući dva kordona držala je građane, nezadovoljne cenzurom na Javnom servisu, bez mogućnosti da se kreću", stoji u saopštenju.

SzS je upozorio građane Srbije i međunarodnu javnost, da takvi Vučićevi postupci "jasno ukazuju na njegovu spremnost da izazove sukobe građana i njegovih paramilitarnih privatnih falangi, od kojih će građani biti prinuđeni da se brane" i da će Vučić "lično biti odgovoran za sve što se dogodi u narednom periodu".

U saopštenju SzS stoji i da je večerašnja studentska akcija ispred RTS-a u svim medijima pod Vučićevom kontrolom proglašena "ugrožavanjem bezbednosti predsednika", "najavom atentata" "pozivom na linč predsednika" i "nadolazećim fašizmom".

"Aleksandar Vučić je večeras na studente i slobodne građane izveo svoje plaćene kriminalce i batinaše. Ovaj čin predstavlja potpunu zamenu demokratije, države i institucija, silom, kriminalom i privatnim Vučićevim falangama. Pritisnut aferama i razotkrvenom korupcijom i kriminalom, u koji su umešani i članovi Vlade i on lično, Vučić pribegava proizvodnji lažnih vesti, afera, incidenata i sukoba", dodaje se u saopštenju.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 6.11.2019, 08:41h eks

    Savez za Sranja pokušava da izazove nerede i haos, pa angažuje razne siledžije i bandite, predvodjene Obradovićem, da izazovu sukobe , možda i krvoproliće. Oni znaju da nemaju podršku naroda .

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side