SZS pozvao Vulina da objasni šta se događa u Krušiku
07.11.2019 Beograd

SZS pozvao Vulina da objasni šta se događa u Krušiku

SZS pozvao Vulina da objasni šta se događa u Krušiku Foto: prtscr ytb
Savez za Srbiju (SZS) pozvao je danas ministra odbrane Aleksandra Vulina da objasni građanima Srbije šta se događa u fabrici odbrambene industrije "Krušik" u Valjevu i istakli da se prema njihovim saznanjima ta fabrika u teškim finansijskim problemima.

U saopštenju Stranke slobode i pravde se navodi da je prema saznanjima SZS firma GIM, u kojoj je angažovan otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, "nije isplatila ni minimalni iznos novčanih obaveza prema Krušiku", kao i da zbog toga radnici "Kovačkog centra", koji su napravili Jugoimport SDPR i Krušik, još uvek čekaju novac za plate.

"Kako je moguće da u kompaniji kojom se vlast neprestano hvali kao izuzetnom uspešnom kasne zarade radnicima, ne uplaćuju im se krediti kod banaka, ne uplaćuju administrativne zabrane, sindikalne članarine, obaveze prema dobavljačima? ", navedeno je u saopštenju.

Oni su dodali da imaju "veoma jak razlog" da veruju da je HK "Krušik" u "ozbiljnim finansijskim problemima, možda i bankrotstvu".

"Nemoguće da jedna uspešna firma koja ostvaruje godišnju proizvodnju u vrednosti većoj od 100 miliona dolara, trenutno nema ni 800 evra na računu da izmiri mesečnu obavezu za ranije kupljenu mašinu neophodnu za dalju proizvodnju", ocenili su iz Saveza za Srbiju.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side