SzS: Nema prekida bojkota parlamenta dok se ne ispune zahtevi iz Sporazuma sa narodom
25.06.2019 Beograd

SzS: Nema prekida bojkota parlamenta dok se ne ispune zahtevi iz Sporazuma sa narodom

SzS: Nema prekida bojkota parlamenta dok se ne ispune zahtevi iz Sporazuma sa narodom Foto: Beta / Dragan Gojić
Predsedavajući Savezu za Srbiju Janko Veselinović izjavio je danas da za taj opozicioni blok "ne postoji mogućnost povratka u skupštinsku salu dokle god se ne oslobode mediji i uspostave uslovi za slobodne i poštene izbore".


Veselinović je u pisanoj izjavi naveo da "nikakvih kompromisa ili polubojkota neće biti dok se ne ispune kako zahtevi navedeni u Sporazumu sa narodom, tako i zahtevi Stručnog tima protesta Jedan od pet miliona".

"Na to nas obavezuje Sporazum sa narodom koji je potpisalo oko 200.000 građana i svako kršenje toga značilo bi izdaju naših sugrađana", naveo je Veselinović a preneo Savez za Srbiju.

Poslanik Nove stranke Zoran Živković izjavio je ranije danas da bi poslanici koji bojkotuju parlament u četvrtak trebalo da dođu na sednicu na kojoj će se direktno postavljati pitanja predstavnicima vlasti i postave pitanja zbog kojih će "ministri morati da grizu gornju usnu i daju odgovore koji će ih koštati karijere".

Živković je na konferenciji za novinare rekao da pasivan bojkot ne vodi ničemu, te da će pitati kolege iz opozicije da odu u četvrtak na sednicu.

"Ja mislim da treba da postoji aktivan bojkot da budemo ovde i kada ne ulazimo u salu i da nekada imamo i razlog da uđemo u tu salu na par sati i da se obezbedi prisustvo na nekim odborima kada imamo da kažemo odlučno i jasno o onome šta je na dnevnom redu", rekao je Živković.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side