SzS: Bomba pod autom Vučevićevog partnera; SNS: Opozicija u glibu mržnje i zla
14.02.2020 Beograd

SzS: Bomba pod autom Vučevićevog partnera; SNS: Opozicija u glibu mržnje i zla

SzS: Bomba pod autom Vučevićevog partnera; SNS: Opozicija u glibu mržnje i zla Foto: Beta / Dragan Gojic
Novosadski ogranak opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) pozvao je policiju i istražne organe da u istrazi povodom podmetanja eksploziva pod automobil Slobodana Milutinovića zvanog Snajper "obavezno saslušaju" i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, dok je vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) optužila SzS da je zapala u glib mržnje i zla.

SzS je u saopštenju naveo da su se, prema informacijama objavljenim u medijima, Milutinović i Vučević javno sastali više puta i pritom "pokazali očiglednu bliskost koja ukazuje na to da novosadski gradonačelnik dobro poznaje čoveka čiji je automobil preksinoć odleteo u vazduh" u novosadskom naselju Grbavica, odmah pored igrališta Osnovne škole "Sonja Marinković".

Dodali su da Milutinović slovi za vođu grupe "žestokih" momaka sa Grbavice koja radi za SNS u svim izbornim kampanjama u Novom Sadu, što znači da i po tom osnovu sarađuje sa Vučevićem, pa je "osnovana pretpostavka da potpredsednik SNS-a zna kojim poslovima se Milutinović bavi, a u kojim nesumnjivo treba tražiti i motiv i nalogodavce napada".

"Snažna eksplozija u ranim večernjim satima, na vrlo prometnom mestu i neposredno pored škole i pijace, nesumnjivo još jednom potvrđuje ono što se već odavno zna: Novim Sadom gospodare bande narkodilera i drugih kriminalaca pod zaštitom vlasti i uz vrlo rečitu ćutnju policije i drugih državnih organa koji su dužni da obezbede red i mir u gradu. Samo pukom srećom nije stradao niko od slučajnih prolaznika i ljudi koji žive u neposrednoj blizini mesta eksplozije, ali je detonacija na Grbavici ođeknula u čitavom gradu kao još jedan alarm za uzbunu", naveo je SzS.

Ocenili su da se nekada najmirniji grad u zemlji "pretvorio u Belfast iz sedamdesetih godina prošlog veka, dok režim Aleksandra Vučića i njegova novosadska filijala pod vođstvom Miloša Vučevića kupuju glasove građana koje su sami osiromašili i spremaju još jedne lažne izbore".

Novosadski odbor SNS-a zatražio je od nadležnih organa da, "kao i do sada", učine sve da u najkraćem roku rasvetle slučaj i procesuiraju vinovnike.

Povodom saopštenja SzS-a, SNS je upitao "koliko morate da budete u glibu sopstvene mržnje i zla, pa da pravite ovakve aluzije i da pokušavate da fabrikujete takve slučajeve".

"Pišući ovakvo saopštenje valjda ste pošli od sebe i od vremena kada je vladala vaša žuta banda kriminalaca, kada je Srbija tonula dok ste se vi bogatili sa vašim kriminalcima i tajkunima", naveo je SNS i dodao da su njihovi funkcioneri "u svakom trenutku dostupni istražnim organima".

"Nadamo se da će i tvorci saopštenja kojima se optužuju pošteni i nevini građani biti dostupni nadležnim pravosudnim organima zbog povrede ugleda i časti. Bar toliko hrabrosti očekujemo od njih", naveo je SNS.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side