06.02.2019 Beograd

Švedska donira Srbiji sedam miliona evra za četiri projekta

Švedska donira Srbiji sedam miliona evra za četiri projekta Foto: Beta / MUP
Ambasador Švedske u Beogradu Jan Lundin potpisao je sa srpskim zvaničnicima sporazume o podršci za četiri projekta vrednosti sedam miliona evra.

Lundin je danas potpisao sporazum s direktorom Republičkog geodetskog zavoda Borkom Draškovićem koji predstavlja švedsku podršku Srbiji za uspostavljanje nacionalnog registra investicionih mapa, saopštila je Ambasada Švedske u Beogradu.

Namera je da se digitalizacijom lokacije potencijali u Srbiji učine lako dostupnim investitorima, navodi se u saopštenju.

"Mislim da će to biti dobro za razvoj srpske privrede, investitori će lakše i brže nalaziti lokacije i imati uvid u potencijale za investicije. Ovo je dobar primer partnerske saradnje švedskih i srpskih institucija", rekao je Lundin i dodao da će digitalizacija zbog transparentnosti i lakog uvida smanjiti i mogućnost korupcije.

Sporazum je potpisan u okviru dvogodišnjeg projekta unapređenja poslovne klime, vrednog dva miliona evra.

Lundin je juče s ministrom unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem potpisao i tri sporazuma o podršci, ukupne vrednosti pet miliona evra, navodi se u saopštenju.

Reč je, kako se navodi, o švedskoj donaciji srpskoj policiji za razvoj kapaciteta za evropske integracije i za smanjenje rizika u vanrednim situacijama.

Uz pomenute, Švedska će finansirati i projekte iz oblasti zaštite životne sredine, razvoja civilnog društva i slobode medija.

Ukupna vrednost planirane podrške Švedske Srbiji za 2019. godinu iznosi 11,7 miliona evra, dodaje se u saopštenju.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 7.02.2019, 07:42h eto nepažnja lektora...

    06.02.2019 Beograd "Švedska donira Srbiji sedam miliona evra za četiri projekta..." ...- Eto kako mala lektorska nepažnja može da stvori FAKE NEWS: Pravi naslov članka je bio "Ruska severo-zapadna gubernija Švedska donira Srbiji 7 miliona evra za ..."

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side