Šutanovac: Moguće da neki funkcioneri DS organizuju grupe građana za izbore
26.10.2019 Beograd

Šutanovac: Moguće da neki funkcioneri DS organizuju grupe građana za izbore

Šutanovac: Moguće da neki funkcioneri DS organizuju grupe građana za izbore Foto: Novi magazin/ Ivan Šepić
Bivši predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je kako bi on, da je jedan od lidera opozicije, javno tražio razgovor sa predsednikom države i Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem.

"I u ratu suprostavljene strane nalaze način da razgovaraju. Očigledno su se u Srbiji desile takve promene da je svaki dijalog unapred osuđen bez obzira na mogući ishod", rekao je Šutranovac za izdanje lista Blic od nedelje, na pitanje da li bi razgovarao sa Vučićem.

Kako je još rekao, "danas se svi pozivaju na Đinđića, a niko ne bi da guta žabe".

Šutanovac, koji je danas predsednik Saveta za strateške politike, rekao je da od 2012. nijedan poslanik DS nije napustio poslanički klub i prešao u neku drugu stranku.

"Ne verujem lično da neko razmišlja o tome da se nađe na nekoj drugoj izbornoj  listi, ali postoji mogućnost da će na lokalu, čak i visoki finkcioneri DS organizovati grupe građana ne bi li izašli", rekao je Šutanovac.

On je rekao da je odluka o bojkotu izbora unela mnogo konfuzije u biračko telo, "pre svega kod onih građana koji ne podržavaju Aleksandra Vučlća i njegov režim, a u isto vreme očekuju određenu akciju i jasnu političku ponudu opozicije, sa jasnim stavovima i programima koji bi ih motivisali da se bore".

"Dobrom delu građana Srbije ta odluka izgleda kao predaja, a i trenutno stanje je takvo da su ljudi nemotivisani i biće mnogo teško izvesti aktivan bojkot, pogotovo u uslovima proglašenja sedam meseci pre izbora", rekao je Šutanovac.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side