13.01.2018 Beograd

Šutanovac (DS): Metro u Makišu promašaj; Rakić-Vodinelić (NS): Odatle Beograd dobija vodu

Šutanovac (DS): Metro u Makišu promašaj; Rakić-Vodinelić (NS): Odatle Beograd dobija vodu Foto: Beta, DS
Ideju za izgradnju prve linije beogradskog metroa danas su kritikovali kandidat za gradonačelnika i predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac, i Vesna Rakić Vodinelić koja je prva na zajedničkoj listi DS sa Novom strankom (NS).

Projekat prve trase metroa koja bi počela u Makiškom polju je "potpuni promašaj i najbolja slika neznanja gradske vlasti", ocenio je da Šutanovac u razgovoru sa stanovnicima naselja Čukarica i Rakovica, koja je posetio s Vesnom Rakić-Vodinelić.

"Ubeđuju javnost da je jedina opcija da se gradi metro tamo gde nema ničega, na zaštićenom vodoizvorištu. Umesto da rešavaju ozbiljne infrastrukturne probleme u vezi sa zastarelom putnom infrastrukturom i brojem neophodnih autobusa, Vesić i Mali su našli nov način da javnost obmanjuju sumanutim projektima", izjavio je Šutanovac, saopštila je DS.

Vesna Rakić-Vodinelić je navela da sa Makiškog polja dolazi većina pijaće vode za grad Beograd, i da bi izgradnja blokovskih naselja i infrastrukture za metro ugrozila zdravlje građana.

"Koalicija Demokratske stranke i Nove stranke neće Beogradom upravljati improvizacijama, već pažljivim promišljanjem i planiranjem, uvažavajući mišljenje struke i potrebe građana. Prvi zajednički zadatak jeste zaustaviti pljačku javnih resursa koja je u toku, a beogradski izbori prva su prilika za to, reklaje ona.

"Potom ćemo raskinuti sve štetne ugovore, a sulude, nezakonito i nasilnički donete planove, staviti van snage", izjavila je Vesna Rakić-Vodinelić.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side