Susret američkog pilota i srpskog vojnika
20.11.2011 Beograd

Susret američkog pilota i srpskog vojnika

Susret američkog pilota i srpskog vojnika
Film "Drugi susret" govori o ponovnom susretu američkog pilota Dejla Zelka i Zolta Danija, pripadnika Vojske Srbije koji ga je oborio iznad Buđanovaca 1999. godine, iako se verovalo da je to nemoguće jer je američki avion "nevidljiv".

Zelko i Dani prvi put su se "susreli" 1999. godine kada je pripadnik Vojske Srbije učinio nemoguće - srušio je američki F-117A, iako je to avion stelte tehnologije.

Ponovno viđanje dogodilo se u pekari u Skorenovcu 12 godina kasnije, a biće prikazano u dokumentarnom filmu Željka Mirkovića “Drugi susret”, piše Blic.

Ovo je trejler za film koji su do sada podržali Ministarstvo kulture Srbije, Pokrajinski Sekretarijat za kulturu AP Vojvodine i Grad Niš.

Premijera filma biće septembra 2012. godine kada bude okončano snimanje u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prve kadrove dokumentarca, niški reditelj je snimio u Srbiji, u mestu Skorenovac kod Kovina. Na njegovu ideju dva nekadašnja protivnika sreli su se u pekari koju je otvorio Dani najkon što je napustio Vojsku Srbije.

"Osećaj je bio nesvakidašnji, vrlo neobičan, a istovremeno i kao da je to samo običan susret sa komšijom", rekao je Dani nakon susreta sa američkim pilotom.

autor: IJ izvor: Blic/Novi Magazin
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 1.07.2012, 05:06h xcxcvLrAeX

    Ahhh, i mene je život tako svuda šamarao. Počevši od srednje škole, gde sam apirilcao za zubnog tehničara, ali nisam bio vukovac, bio sam prilično siguran u svoje znanje i da ću svoj nedostatak bodova iz osnovne škole olako ndoknaditi odličnim rezultatima sa prijemnog ispita, tako da sam prihvatio izazov. No, tako ja samouveren kao alternativu na onom formularu upišem akušer , čisto da bih se malko sprdao .kad Marfi! Pošto su tražili kintu da bih me ubacili u ZT, smestiše me sa babicama . Deprimiram se, i u drugom roku iznova prijemni za Karlovačku, tamo me prime za klasičnog filologa.Bilo super, ne žalim se, četiri sjajne godine, ali dolazi vreme faksa i nove avanture na pomolu.Hteo ja da upišem engleski, kad ono se ispostavi da su mi slučajno izgubili dva lista iz vežbanke sa prijemnog. Pošto nisam mogao na budžet, odlučim se da promenim faks, i upadnem na ekonomiju (sve novi prijemni, sve regularno), i posle godinu dana studiranja tamo, upišem pored i akademiju vajarstvo. A naravno ne radim ništa trenutno od gore pomenutog, niti sam imao ikakve poslovne koristi ikada!

enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side