07.07.2017 Vranje

Sumnja u završni ispit u 12 škola Pčinjskog okruga zbog natrposečnog uspeha

Sumnja u završni ispit u 12 škola Pčinjskog okruga zbog natrposečnog uspeha
Predsednik Okružne upisne komisije za Pčinjski okrug Jovica Stevanović izjavio je danas da su rezultati polaganja završnog ispita u 12 škola Pčinjskog okruga na kontroli u republičkom zavodu jer su učenici "pokazali znanje znatno iznad republičkog proseka".

Stevanović je za agenciju Beta izjavio da komisija Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja treba da proveri da li su testovi dobro kontrolisani, odnosno da li je neko naknadno dopisivao odgovore ili kao tačne priznavao odgovore koji to nisu bili.

Po njegovim rečima, komisija Zavoda će u ponedeljak Ministarstvu prosvete podneti izveštaj o kontroli.

Pod kontrolom su testovi iz škola u Vranju, Surdulici, Vladičinom Hanu, Trgovištu i Bujanovcu, a jedine opštine iz Pčinjskog okruga iz čijih škola rezultati nisu pod dodatnom kontrolom su Preševo i Bosilegrad.

"Do kontrole je došlo zbog toga što su rezultati testova u školama u Pčinjskom okrugu bili daleko iznad prosečnih u Srbiji. Republički prosek je nešto iznad 17 od mogućih 30 bodova, dok je kod nas u 12 škola za koje je tražena provera prosek između 21 i 24", kazao je Stevanović.

On je naveo da kontrola završnih testova, ukoliko se uoče nepravilnosti, neće imati posledica po učenike, već po one koji su testove kontrolisali i ocenjivali.

Po rečima Stevanovića, kontrolišu se uglavnom škole s nastavom na srpskom, budući da nije bilo vremena da se sastavi tim za kontrolu rezultata testova iz škola na albanskom jeziku.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw