Sukob policije i demonstranata ispred Skupštine
08.07.2020 | 20:43h ► 21:02h Beograd

Sukob policije i demonstranata ispred Skupštine

Sukob policije i demonstranata ispred Skupštine Foto : Beta/ MILAN OBRADOVIC
Nešto pre 20,30 demonstranti okupljeni ispred Skupštine Srbije počeli su da gađaju žameriju kamenicama i flašama, a bačeno je i nekoliko baklji i topovskih udara.

Demonstranti su ispred ulaza u Skupštinu sklonili de metalne ograde koja ih je odvajala od policije i policajce, ali ne pokušavaju da uđu u zgradu.

Policajci u bacili suzavac i podigli su štitove braneći se od udaraca predmeta koji doleću, a demonstranti ih protiskuju prema samom ulazu u zgradu.

 

Stigla policija na konjima, Žandarmerija rasterala demonstrante sa platoa 

Pripadnici Žandarmerije, pojačani policijskom konjicom, rasterali su oko 20.40 časova demonstrante sa platoa ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.
 
Žandarmi, među kojima ima i onih sa službenim psima, napravili su kordon oko zgrade parlamenta a demonstranti su se povukli ka okolnim ulicama.

Oni gađaju policiju bakljama a zapaljeno je i nekoliko kontejnera. 

Kako je javio reporter agencije Beta, Žandarmerija je postrojena i u Dečanskoj ulici ispred zgrade Novosti dok je na stepenište ispred parlamena pristiglo i vozilo Hitne pomoći.

Ubacite i da je kolona oklopnih hamvija ispred ulaza u Skupštinu, odakle kreće u Dečansku ulicu.

Sukobi su počeli nešto pre 20.30 časova kada su demonstranti okupljeni ispred Skupštine Srbije počeli da gađaju pripadnike Žandarmerije kamenicama i flašama, a bačeno je i nekoliko baklji i topovskih udara.

Demonstranti su ispred ulaza u Skupštinu Srbije sklonili deo metalne ograde koja ih je odvajala od policije i policajce.

Oni su u više navrata pokušalii da se popnu do ulaza ali ih je Žandarmerija odbila ispaljujući suzavac.

Policajci su bacili suzavac i podigli su štitove braneći se od udaraca predmeta koji doleću, a demonstranti ih protiskuju prema samom ulazu u zgradu.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side