Sudsko veće odbilo da iz pritvora pusti Radonjića i Romića
16.05.2017 | 13:15h ► 16:08h Beograd

Sudsko veće odbilo da iz pritvora pusti Radonjića i Romića

Sudsko veće odbilo da iz pritvora pusti Radonjića i Romića Foto: Freeimages
Sudsko veće odbilo je danas da se iz pritvora puste optuženi za učešće u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije, Milan Radonjić i Ratko Romić.

Predsedavajući veća, sudija Snežana Jovanović, rekla je da je ta odluka doneta u ovoj fazi postupka i da će sud u zavisnosti od daljeg toka postupka odlučivati u vezi s tim zahtevom odbrane.

Prethodno je pravni zastupnik Romića i Radonjića, advokat Zora Dobričanin Nikodinović, zatražila da se njeni klijenti puste iz pritvora, a ponudila je i mogućnost da budu u kućnom pritvoru.

Nastavak suđenja zakazan je za 12, 13. i 14. jun, kao i 5 i 6. jul, u Specijalno msudu do kada će, kako je rekla sudija Jovanović, sudsko veće pokušati da sasluša sve preostale svedoke.

Sudija je dodala da je ostao mali broj svedoka i da će sudsko veće pokušati da sasluša sve "koje bude pronašlo i koji budu došli u sud".

Advokati optuženih zatražili su, da tokom nastavka procesa bude organizovano i suočavanja svedoka sa prethodnih ročišta, bivših funkcionera Državne bezbednosti Zorana Stijović i Zorana Mijatovića, čemu se usprotivio zamenik tužioca.

O tome da li će doći do suočavanju tih svedoka, odluku će doneti sudsko veće u narednom toku postupka, rekla je sudija Jovanović

Suočavanje svedoka se traži ukoliko im se izjave o istom događu razliku.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, u haustoru zgrade u kojoj je živeo. Za njegovo ubistvo optuženi su tadašnji načelnik Državne bezbednost (DB) Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić, i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak. Po optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak, koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Romić, koji je, kao i Radonjić, uhapšen januara 2014. godine.

Optužen isu tokom pretohodnih ročišta odbacili svaku povezanost s tim zločinom.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side