24.05.2017 Čačak

Sud presudio da je bivši direktor JP Gradac nezakonito smenjen

Sud presudio da je bivši direktor JP Gradac nezakonito smenjen Foto: Freeimages.com
Viši sud u Čačku presudio je da je bivši direktor čačačnskog Javnog preduzeća (JP) za urbanističko planiranje, građevinsko zemljište i puteve "Gradac" Nebojša Jovanović pre dve godine nezakonito smenjen i naložio gradskoj upravi da ga vrati na to radno mesto.

Jovanović je smenjen na zasedanju lokalne skupštine krajem oktobra 2015. godine sa obrazloženjem da "nanosi štetu budžetu grada", jer je kao direktor JP sklopio ugovor koji je bio štetan za Čačak.

U tom obrazloženju je navedeno je da je Jovanović od preduzeća iz Beograda, koje je gradilo tržni centar u čačanskom naselju Avenija, kao garanciju naknade za uređenje zemljišta, u iznosu od 366.677 evra prihvatilo hipoteku nad livadom u Kragujevcu od 80,26 ari, a gradsko pravobanilaštvo Čačka je utvrdilo da ona vredi duplo manje.

Jovanovićevi advokati su u tužbi naveli da su lokalna samouprava i JP "Gradac" načinili niz propusta u postupku za smenu i otkaz, da je njegova smena zakazana pre nego što je postojao predlog Nadzornog odbora o tome, nije mu omogućeno da objasni svoju odluku, a razrešen je i otpušten po isteku svih rokova.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side