Sud doneo presudu da CarGo posluje po zakonima Srbije
28.05.2020 Beograd

Sud doneo presudu da CarGo posluje po zakonima Srbije

Sud doneo presudu da CarGo posluje po zakonima Srbije Foto: Pixabay
Prekršajni sud u Beogradu doneo je prvu oslabađajuću presudu koja potvrđuje da CarGo posluje u skladu sa zakonima Srbije i da nije taksi prevoz, saopštili su danas predstavnici te kompanije.

Direktor kompanije CarGo Tećnologies Vuk Guberinić rekao je na konferenciji za novinare da je sud potvrdio da članovi udruženja CarGo ne obavljaju nelegalnu taksi delatnost, utvrdivši tri ključne razlike između taksija i CarGo.

"Ova presuda nam vraća veru u pravodudni sistem i pravdu i nadamo se da je ovo uvod u zaustavljanje daljeg progona kompanije CarGo Tećnologies, Udruženja i njegovih članova", naveo je Guberinić.

Prema njegovim rečima, Prekršajni sud naveo je da je taksi javni prevoz dostupan svim građanima, a CarGo privatna usluga dostupna isključivo članovima Udruženja CarGo.

"Pored ove razlike sud je prepoznao i razliku u naplati, gde u taksiju građani plaćaju vozaču, a u CarGo se ne naplaćaju prevoz, već naknada za korišćenje softvera. Takođe, taksi za naplatu koristi taksimetar a CarGo aplikaciju", objasnio je Guberinić.

On je kazao i da se nada da će sudije i u ostalim predmetima, koji imaju isto činjenično stanje doneti oslobađajuće presude.

Predsednik udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić rekao je da je ova presuda prepoznala moderan i inovativan način povezivanja ljudi.

"Ovo je istorijski dan za više od 800.000 članova CarGo udruženja, za više od 4.000 pružalaca usluga, ali i za sve građane, jer je doneta pravedna presuda", istakao je Vučić.

On je dodao da je oslobađajućoj presudi konstatovano i da je inspektor drumskog saobraćaja grubo prekršio Zakon o inspekcijskom nalogu, kao i da se nije odazvao prvom pozivu na saslušanje.

Oslobađajuća presuda doneta je u postupku koji se vodi od maja 2019. godine po prijavi saobraćajnog inspektora za nelegalno bavljenje taksi prevozom.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side