09.07.2019 Beograd

Stranka slobode i pravde: Tužilaštvo da reaguje protiv Zorana Ćirjakovića

Stranka slobode i pravde: Tužilaštvo da reaguje protiv Zorana Ćirjakovića
Stranka slobode i pravde zatražila je danas hitnu reakciju Tužilaštva protiv predavača na Fakultetu za medije i komunikacije Zorana Ćirjakovića, kojom bi, kako navode, prestalo da se žmuri nad činjenicom da jedan čovek uporno vređa, nišani i ugrožava bezbednost žena.

"Ovaj predavač na privatnom fakultetu prešao je sve granice, zbog čega tužilaštvo ne sme da ćuti i time pokaže strah od izvršne vlasti. Štaviše, da svojim nereagovanjem dodatno dovede u opasnost intelektualke, novinarke, profesorke, sve kritičarke današnjice u Srbiji koje drže do svoj integriteta i ne pristaju da ćute", navode iz te stranke.

Grupa novinarki, aktivistkinja i naučnih radnica obratila se 8. jula javnosti pismom u kojem su navele da ih Ćirjaković duže vreme proganja i da su izložene njegovom nasilju na društvenim mrežama, kao i njegovim seksističkim uvredama.

Iz SSP navode da Ćirjakovićeva "haranga" predugo traje.

"U zemlji režima pod kojim je previše novinara stradalo, a javni prostor svakodnevno kontaminiran agresijom i govorom mržnje, nekažnjeni pozivi na linč koje Ćirjaković učestalo promoviše samo mogu da pokrenu novu spiralu nasilja - i to prema ženama. Zato to odmah mora biti zaustavljeno!", navode iz SSP.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side