Stojković: Poverenje u Krizni štab sam izgubio još na početku
09.07.2020 Beograd

Stojković: Poverenje u Krizni štab sam izgubio još na početku

Stojković: Poverenje u Krizni štab sam izgubio još na početku Foto: prtscr ytb
Priznati naučnik iz oblasti genetike dr Miodrag Stojković izjavio je da je u Krizni štab izgubio poverenje u onom trenutku kada su pojedini počeli da se šale na račun korona virusa i bolesti koju izaziva.

 


"I da je do sada umro jedan jedini čovek, šali i neozbiljnosti mesta nema, ni lekara, političara, komičara, bilo koga", rekao je Stojković za magazin Nedeljnik.

"Ako je naša reakcija pri stvaranju novog života u borbi protiv bele kuge neizmerna radost, onda i ponašanje prema bolesti ili izgubljenom životu treba da bude odgovarajuće, sigurno ne podsmešljivo", ocenio je on.

Na pitanje da li veruje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kada kaže da se na izborima niko nije zarazio - a ni na utakmicama - Stojković ja rekao da kao naučnik veruje u dokaze, činjenice, mogućnosti da ih proverimo, čujemo argumente kao i drugačije stavove. "Znači da svako ko to tvrdi mora da iznese čvrste dokaze. Da oni to nisu pokazuje broj novozaraženih slučajeva koji je ponovo u porastu", kazao je on.

Stojković se upitao "ko sme pouzdano da tvrdi da se na derbiju niko nije zarazio, a da namerno zaboravi da je u Italiji zaraza eksplodirala - takođe posle fudbalske utakmice?"

"Bolje bi bilo da odgovorni nalažu konkretne mere pridržavajući se jednostavne definicije: 'najveći rizik su veliki skupovi u kojima pojedinci ne mogu držati odstojanje od najmanje 1,8 metara, a učesnici skupova putuju izvan lokalnog područja'", ocenio je Stojković.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side