Stojčić: Seče šume na Košutnjaku neće biti
30.07.2020 Beograd

Stojčić: Seče šume na Košutnjaku neće biti

Stojčić: Seče šume na Košutnjaku neće biti Foto: Beta/Miloš Miškov
Glavni urbanista Beograda Marko Stojčić izjavio je danas da seče šume na Košutnjaku neće biti i pozvao građane da ne nasedaju na "jeftine političke trikove".


Grupa građana i aktivsta okupilo se danas ispred Centra "Sava", gde se održava sednica Skupštine Beograde i protestuje protiv seče šuma na Košutnjaku, a za šta je Stojčić kazao da je lažni protest opozicije.

Na početku sednice Skupštine, Stojčić je kazao da se plan o izgradnji novog filskog studija na mestu Avala filma nalazi tek u fazi ranoj javnog uvida, što znači, kako je dodao, da iza tog dokumenta ne stoji grad, već investitor.

"Ovaj dokument nije dokument iza kojeg stoji Beograd i njegove institucije, jer još uvek nije deo svoju reč. To je inicijativa investitora", rekao je on.

Naglasio je da se tek čeka da republičke i gradske institucije da daju svoje mišljenje, a za primedbe građana koje stižu u gradsku upravu kazao je da nisu pravovremene.

"Naravno da nećemo dozvoliti, kao Beograd da se ugrozi nešto što je kvalitetna priroda na osnovu kojeg dišemo kiseonik", istakao je Stojčić.

Građani će kada se uradi nacrt plana izgradnje imati priliku da pred komisijom za planove i drugim insitucijama daju svoje mišljenje i obrazlože svoje primedbe.

"U pitanju je teritorija u Filmskom centru, a investitor ima podršku Republike Srbije da izgradi novi filmski studio na mestu Avala filma", rekao je on.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja