21.05.2019 Novi Sad

Stefanović: Za pet godina MUP primio više od 3.000 novih policajaca i vatrogasaca

Stefanović: Za pet godina MUP primio više od 3.000 novih policajaca i vatrogasaca Foto: Beta / Dragan Gojic
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da je MUP u poslednjih pet godina primio više od 3.000 novih policajaca i vatrogasaca spasioca.

Stefanović je u Novom Sadu, na svečanoj promociji 17. i 18. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku i 4. klase polaznika osnovne obuke pripadnika vatrogasno - spasilačkih jedinica i diplomiranih studenata Kriminalističko-policijskog univerziteta, kazao da će već od sutra na ulicama u Srbiji biti 711 novih vatrogasaca i policajaca, među kojima je 125 novih pripadnica tog ministarstva.

On je naveo da to znači veću bezbednost za građane Srbije i dodao da će od oktobra MUP dobiti još dve klase sa skoro 700 polaznika.

Stefanović je kazao da su novi pripadnici izabrali poziv koji nije "lak i nosi mnogo izazova u kome rizikuju svoj život da bi zaštitili druge" i dodao da "nema veće radosti od spasenog ljudskog života".

On je rekao da su značajno unapređeni uslovi rada u MUP-u, da su kupljene nove uniforme, zaštitna oprema za vatrogasce, čizme i cipele, kao i da pripadnici SAJ-a i Žandarmerije imaju nova borbena vozila "Lazar" i "Miloš".

"Krenuli smo sa kupovinom sedam novih Erbasovih helikoptera H145M i tri helikoptera Super puma", rekao je Stefanović.

On je dodao da su zarade zaposlenih zanačajno povećane poslednjih godina i da pripadnici MUP-a mogu očekivati nova povećanja i dodao da je započeta izgradnja stanova za pripadnike službi bezbednosti.

Stefanović je rekao da će Srbija biti jača od bilo kog kriminalca koji ne sme da se "oseća spokojno u Srbiji".

On je naveo da je ove godine primljeno 130 novih zaposlenih u MUP koji su članovi porodica i srodnici teško ranjenih i poginulih priapdnika MUP-a, a da se do kraja godine očekuje još 140 novih članova.

"Da MUP postiže još bolje rezultate i stopa kriminala bude još niža", rekao je Stefanović.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side