Stefanović: Vučiću, gde su milioni evra koje je Kokeza dobio od EPS-a za neispravan softver
28.11.2019 Beograd

Stefanović: Vučiću, gde su milioni evra koje je Kokeza dobio od EPS-a za neispravan softver

Stefanović: Vučiću, gde su milioni evra koje je Kokeza dobio od EPS-a za neispravan softver Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić
Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da kaže gde je sedam miliona evra koje je Elektroprivreda Srbije (EPS) platila "Prointeru", firmi predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviše Kokeze za instaliranje "sistema SAP" koji, kako tvrdi, nikada nije proradio.

On je novinarima u Beogradu izjavio da je ta Kokezina firma uvećela svoj profit za 350 puta poslovanjem s državom, te da Kokeza tim profitom kupuje trgovinske lance u Srbiji.

Stefanović je ponovio svoje tvrdnje s konferencije za novinare od prošlog četvrtka kada je kazao da su dve Kokezine firme od 2013. do 2017. godine zaključile više od 200 ugovora s državom za 52 miliona evra, a da je on bio jedini ponudjač na 43 odsto tendera.

Taj monopol potiče od bliskosti Kokeze i Vučića, rekao je on i novinarima pokazao nekoliko njihovih fotografija.

Na pitanje o sudskom procesu zbog prebijanja u Kruševcu pre tačno godinu dana, Stefanovića je rekao da proces teče sporo: za godinu dana održano je tek jedno ročište.

Dodao je da je "obeshrabrujuće" to što se napadači brane sa slobode i tvrde "da smo se mi (napadnuti) tukli sami sa sobom".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja