14.11.2018 Beograd

Stefanović: Uskoro ću uputiti inicijativu za izmene krivično-pravnog okvira u Srbiji

Stefanović: Uskoro ću uputiti inicijativu za izmene krivično-pravnog okvira u Srbiji Ilustracija / Foto: Beta / Emil Vaš
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će uskoro uputiti inicijativu za izmenu krivično-pravnog okvira u Srbiji kako bi se pooštrile kazne za krivična dela nasilja i nasilnici oštrije kažnjavali.

"Osnovni cilj je da se svi nasilnici, bez obzira o kom vidu nasilja je reč, još oštrije kažnjavaju, kako bi uticali na kolektivnu svest građana Srbije i na njihov osećaj bezbednosti. Smatram da svaki oblika nasilja mora imati još drastičnije zakonske sankcije", kazao je Stefanović, a preneo MUP.

Stefanović je naveo da predlog koji će uputiti, a koji će se odnositi na izmene više zakona, kao najveću novinu svakako će sadržati uvođenje instituta "tri udarca" koji se prevashodno odnosi na povratnike, a koji sukcesivno implementiraju neke evropske države u svoja krivična zakonodavstva.

On je rekao da se suština predloga koji ću uputiti je da svako ko ponovi neko krivično delo sa elementima nasilja bude oštrije kažnjavan, a ukoliko to učini tri puta onda kazna mora biti drakonska.

"Rukovođen prevashodno interesima građana ove zemlje i njihovom bezbednošću, koja je u svakom trenutku primarna, shvatam da nasilje predstavlja rastuću društvenu opasnost. Nakon detaljne analize pravnog okvira, mislim da je ovo najefikasniji način da se nasilje suzbije, kako sa aspekta rada policije, tako i pravosudnih organa", rekao je Stefanović.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side