Stefanović: Uhapšeni Koluvija nije zvao ni mene ni Andreja Vučiča
30.11.2019 | 10:54h ► 11:01h Beograd

Stefanović: Uhapšeni Koluvija nije zvao ni mene ni Andreja Vučiča

Stefanović: Uhapšeni Koluvija nije zvao ni mene ni Andreja Vučiča Foto: Beta/Emil Vaš
Ministar unutrašnjih poslova Neboja Stefanović izjavio je danas da je policijska akcija u slučaju zaplene marihuane na imanju Jovanjica, kod Stare Pazove, urađena maksimalno profesionalno i da je izrečeno mnogo besmislenih optužbi.


On je, na konferenciji za novinare, rekao da se sa uhapšenim Predragom Koluvijom nije "nikad čuo, sreo, a ni rukovao ni slučajno".

"Govorili su da je prvi poziv ili drugi ili šesti tog dana kad je uhapšen uputio Andreju Vučliću. Nijedan poziv nije upućen Andreju Vučiću, nijedan, ne samo tada, šest meseci unazad, ni jedan jedini poziv. Ni Andrej Vučić njemu niti on Andreju Vučiću", rekao je Stefanović.

On je rekao da je Koluvija imao fasifikovanu službenu legitimaciju policije kao i da je koristio "divlju" svetlosnu signalizaciji.

Prema njegovim rečima, policija se neko vreme nije oglašavala o hapšenju jer su istražne radnje bile u toku.

Kako je Stefanović rekao, zaplenjeno je više hiljada stabljika marihuane na dobru Jovanjica i više stotine kilograma te droge.

 

O karikaturi u Danasu: Ozbiljna opomena, nešto što ne bi smelo biti dozvoljeno

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je da su naslovna strana NIN-a i karikatura u listu Danas na kojima je u predsednika Srbije Aleksandra Vučića uperen snajper, "ozbiljna opomena" i da to "u našem društvu ne bi smelo biti dozvoljeno".

Navodeći da je "monstruozna kampanja" protiv Vučića počela "jako davno", ministar je ocenio da je ono što Danas i NIN objavljuju "čist kontinuitet medijske, uređivačke politike Milovana Brkića i Tabloida".

"Upravo je Milovan Brkić prvi objavio sliku Aleksandra Vučića kao mete. Nema nikakve razlike između Tabloida, Danasa i NIN-a. Crtajući metu na Vučiću, pokušavaju da pošalju užasnu poruku za naše društvo. Čak su i nemački vlasnici povukli naslovnu stranu NIN-a shvativši da je zemlji u kojoj je ubijen premijer na takav način, pogrešno slati takvu poruku", kazao je Stefanović.

On je ocenio da su takve pojave "deo politike protiv Aleksandra i (brata predsednika Srbije) Andreja Vučića" kako bi svakodnevno bili "stavljani u kriminalni milje i zasipani lažima".

"Pišite šta god hoćete, imate slobodu ali nemojte objavljivati simbole koji nekog mogu da podstaknu da razmišlja o nekakvom krvavom scenariju", naveo je Stefanović.

Komentarišući navode televizije N1 i lista Danas da im je advokat preduzeća GIM zapretio sudskom tužbom ukoliko nastave da "objavljuju poslovne informacije" o toj firmi koje se mogu smatrati poslovnom tajnom, ministar je kazao da tužilac kvalifikuje da li je bilo odavanja poslovne tajne.

"Ne znam kako bi se to kvalifikovalo u SAD kad neko od zaposlenih u jednoj kompaniji iznosi podatke koji se tiču poslovnih karakteristika, recimo oružja koje se pravi. Što se mene tiče, neka sporove reše sami, ja ne mogu da budem ničiji advokat", kazao je Stefanović.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja