13.09.2017 | 14:15h ► 16:00h Beograd

Stefanović: Slučaj Savamala biće rešen, nema dileme

Stefanović: Slučaj Savamala biće rešen, nema dileme Foto: Beta, MUP
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da će slučaj rušenja objekata u beogradskom kvartu Savamala bez dileme biti rešen.


"Ovaj slučaj biće rešen, nema dileme", rekao je Stefanović na sednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije odgovarajući na pitanje poslanika Demokratske stranke Balše Božovića o slučaju "Savamala".

Stefanović je rekao da pošto je istraga u toku ne može ništa više da kaže.

"Sektor unutrašnje kontrole je započeo prikupljanje određenih informacija i on je dostavio tužilaštvu izveštaj o propustima u radu policije. Mi ne možemo ništa više od toga da vam kažemo zato što je istraga u toku", rekao je Stefanović.

On je naveo da će tužilaštvo definisati ko je uradio, i kakav propust, i da li je kod nekog bilo propusta, a kod nekog nije.

Stefanović odboru danas podnosi izveštaj o radu MUP-a. Sednica odbora počela je u podne i još traje.

U noći između 24. i 25. aprila 2016. godine osobe maskirane fantomkama bagerima su porušile objekte u Hercegovačkoj ulici, odmah pored gradilišta budućeg naselja "Beograd na vodi". Građani su te noći pozivali policiju i prijavljivali da ih te osobe maltretiraju, vezuju, ispituju i oduzimaju lične stvari, ali policija nije reagovala, već ih je upućivala na Komunalnu policiju.

 

Saslušano više osoba zbog obijanja stana novinarke KRIK-a

Stefanović je kazao da je u okviru istrage obijanja stana novinarke KRIK-a Dragane Pećo saslušano više osoba, ali da se još pouzdano ne zna ko je to učinio.

On je na sednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije rekao da nastavljaju rad na tom slučaju i da žele da pronađu počinioca.

"Ko god da je počinilac, moraće da odgovara", rekao je Stefanović odgovarajući na pitanje poslanika Socijaldemokratske stranke Marka Đurišića, koji se interesovao za taj slučaj.

Stefanović je kazao da je saslušano nekoliko osoba iz kriminalne grupe iz Bugarske koja je na sličan način obila više stanova.

Novinarki Mreže za istraživanje kriminala i korupcije - KRIK, Dragani Pećo 7. jula ove godine je obijen stan. U stanu je sve ispreturano, ali od vrednosti ništa nije uzeto zbog čega ona i njene kolege sumnjaju da to ima veze s poslom koji se bavi.

 

Za oštrije suzbijanje svakog oblika nasilja na stadionima

Ministar Sefanović ocenio je da su policija i ostali državni organi učinili dosta na suzbijanju nasilja na stadionima, ali da moraju više da rade na rešavanju tog problema.

On je na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove rekao i da je Vlada Srbije formirala radno telo za tu problematiku

"Čvrstom kontrolom uspeli smo da sprečimo tuče na traibinama i više nema uletanja na teren... a krivične prijave se stalno pišu protiv prekršioca", rekao je Stefanović, koji predsedava tim radnim telom.

On je rekao i da problem s nasiljem na stadionima postoji dugi niz godina u Srbiji i da se na njegovm suzbijanju, kako je istakao, "mora više raditi".

"Oštrije sankcije i dosledna primena zakona put su da to i uradimo", rekao je Stefanović, uz ocenu da je problem nasilja na stadionima rezultat "dugogodišnjeg nečinjenja ili pogrešnog činjenja" onih koji su time trebali da se bave.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side