Stefanović u Azerbejdžanu o saradnji policija dve zemlje
12.08.2020 Beograd

Stefanović u Azerbejdžanu o saradnji policija dve zemlje

Stefanović u Azerbejdžanu o saradnji policija dve zemlje Foto: Beta/MUP Srbije
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović razgovarao je danas o unapređenju saradnje policija Srbije i Azerbejdžana na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova te zemlje, Vilajetom Ejvazovim.

 

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije navodi se da su tokom razgovora u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana, Stefanović i Ejvazov dogovorili jačanje saradnje dva ministarstva kroz razmenu iskustava u oblasti forenzike, zajedničke treninge specijalnih jedinica, ali i saradnju policijskih akademija.

Stefanović je istakao važnost saradnje u borbi protiv sajber kriminala i razmenu iskustava u toj oblasti, ali i značaj razmene informacija u borbi protiv terorizma.

Ejvazov je rekao da su Azerbejdžan i Srbija strateški partneri, a da važnu ulogu u tome imaju i dobri odnosi predsednika dve zemlje Ilhama Alijeva i Aleksandra Vučića, "što pokazuju i njihove posete Srbiji i Azerbejdžanu", piše u saopštenju.

Stefanović boravi u Azerbejdžanu, gde je prethodnih dana razgovarao sa sekretarom Saveta bezbednosti te zemlje Ramilom Usubovim, kao i sa savetnikom predsednika Azerbejdžana Hikmetom Hajijevim.

Diplomatski odnosi Srbije i Azerbejdžana poljuljani su 19. jula kada je internet portal označen kao blizak vlastima Azerbejdžana, Haqqin.az, objavio tvrdnje da su minobacači srpske izrade, kao i municija za njih, isporučeni Jermeniji preko Gruzije, a potom upotrebljeni u smrtonosnim sukobima na jermensko-azerbejdžanskoj granici 12. jula.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je u petak tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim da se Srbija neće mešati u sporove te zemlje i drugih država, govoreći o izvozu naoružanja i vojne opreme u kavkaski region.

Na sajtu Vlade Azerbejdžana navodi se da je Vučić tokom tog razgovora rekao i da će u bliskoj budućnosti srpska delegacija, na visokom nivou, biti upućena u Azerbejdžan da istraži to pitanje.

U saopštenju srpskog Predsedništva o njihovom razgovoru piše da je Vučić kazao da će poslati svog "specijalnog izaslanika", čiji će zadatak biti da dogovori detalje posete azerbejdžanskog predsednika Srbiji.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side