08.06.2019 Beograd

Stefanović sa južnokorejskom ministarkom o potrazi za stradalima u brodolomu u Budimpešti

Stefanović sa južnokorejskom ministarkom o potrazi za stradalima u brodolomu u Budimpešti Foto: Beta/AP/Balazs Mohai/MTI
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa ministarkom spoljnih poslova Južne Koreje Gang Gjong-hva o merama koje MUP Srbije preduzima u potrazi za južnokorejskim državljanima koji su nedavno stradali prilikom sudara brodova na Dunavu u Budimpešti.

Stefanović je tokom razgovora naveo da je MUP Srbije angažovao pet spasilačkih čamaca i 30 ronilaca Žandarmerije i pripadnika Uprave granične policije koji po njegovim rečima, svakodnevno vrše pretragu Dunava na teritoriji Srbije u cilju eventualnog pronalaska stradalih.

Ministar je naveo i da je lokalno stanovništvo upoznato sa potragom kako bi pomoglo i podelilo informacije sa policijom ukoliko neko od građana uoči neko beživotno telo na obali, saopštio je MUP.

Izražavajući zahvalnost na pomoći koju Srbija pruža u vezi sa nesrećom u Budimpešti, južnokorejska ministarka je navela da će ta zemlja znati da ceni sve što srpska policija čini u potrazi za stradalima.

Ministri su razgovarali i o budućoj saradnji dveju zemalja u oblasti unutrašnjih poslva, pre svega u oblasti borbe protiv visokotehnološkog kriminala, a Stefanović je naveo i da je zahtev takozvanog Kosova za prijem u članstvo Interpola u suprotnosti sa osnovnim pravilima međunarodne policijske organizacije i da dovodi do njene politizacije.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side