Stefanović: Požari na Staroj planini biće lokalizovani u naredna dva dana
31.10.2019 | 15:36h ► 16:40h Beograd

Stefanović: Požari na Staroj planini biće lokalizovani u naredna dva dana

Stefanović: Požari na Staroj planini biće lokalizovani u naredna dva dana Foto: Beta, Vlada Srbije / Slobodan Miljević
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da očekuje da požari na Staroj planini budu u potpunosti lokalizovani u naredna dva dana.

"Najveći deo požara je na strani Bugarske. Stanje je danas bolje, još uvek ima 'džepova' na našoj strani ali radimo na rešavanju", kazao je Stefanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je kazao da je na gašenju požara angažovano 103 vatrogasaca spasioca, 30 pripadnika žandarmerije, određeni broj policijaca i 17 službenika Srbija šuma.

"Dobrim i pravovremenim angažovanjem spasili smo velike šumske komplekse. Spasen je Strogi rezervat prirode Arbinje", dodao je.

Stefanović je rekao da Vlada Srbije odobrila sredstva za korišćenje ruskog aviona "Iljušin 76" koji ima zapreminu 42 tone vode za gašenje požara.

Kako je naveo, on će predložiti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da nagradi Sretenjskim orednom vatrogasce koji su se istakli tokom ovog i ranijih požara.

Govoreći o požarima u Pčinju, on je rekao da su lokalizovani.

"U akcijama gašenja požara učestvuje 87 vatrogasaca, 100 pripadnika Vojske Srbije i tri helikoptera koji su izvršili 47 naleta", kazao je on.

Stefanović je čestitao pripadnicima MUP na uspešnoj borbi protiv trgovine drogom, "koja je naš prioritet od 2014. godine".

 

Stefanović opet demantovao umešanost oca u trgovinu oružjem

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović demantovao je danas da njegov otac ima veze sa nelegalnom trgovinom oružja i naveo da je to potpuna izmišljotina.

Stefanović je poručio da je to "potpuna laž i izmišljotina", da je to demantovao "dvesta puta", kao i da su te navode odbacila i sva nadležna ministarstva.

Rekao je da ne može da odgovara na ista pitanja jer je "već dvadeset puta" demantovao tu stvar, a da ga neko opet "uvlači u tu priču".

"Ništa nisam učinio protivzakonito", rekao je Stefanović i najavio da priprema veći broj tužbi protiv onih koju su rekli da je počinio neko krivično delo.

Stefanović je, govoreći o spaljivanju knjige Gorana Vesića, naveo da se na snimku vidi Branko Miljuš iz Stranke slobode i pravde (ŠP) koji tek kad je knjiga skoro potpuno izgorela kaže "dosta je gorela, ajde sad da linčujemo Vesića".

Rekao je i da je zabrinut zbog toga što je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao na konferenciji da će Miljuš ostati deo te stranke.

 

 

Očekujem da tužilašvo reaguje na navode o Bastaću, to će lako istražiti

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da očekuje da tužilaštvo reaguje na navode da je predsednik Opštine Stari grad Marko Bastaća uzimao novac od investitora koji su bespravno gradili na toj opštini, kao i da je lišio slobode i pretukao svog venčanog kuma Lazara Lešnjaka.

"To je lako istražiti ako uzmemo u obzir da čovek koji je to izneo priznaje da je nosio koverte sa novcem Bastaću. Ako neko kaže na toj se lokaciji besprabo gradilo i to su ljudi od kojih samk uzeo novac, to daje sumnje da je tako i bilo i to ćemo lako istražiti", rekao je Stefanović novinarima u Palati Srbija.

Naveo je da je čovek koji je navode o Bastaću izneo u javnost uzbunjivač jer se javio državnom organu i prijavio da je nešto koruptivno i naveo da je pored korupcije bilo još krivičnih dela.

Rekao je da će tužilaštvo da odluči da li ima dovoljno razloga za početak krivičnog postupka, kao i da treba da se čuje istina.

"Policija će sprovesti istragu ako dobije od tužilaštva zahtev. Ponudićemo i poligraf da svako može da se izjasni", rekao je Stefanović.

Studio B pustio je danas snimak na kome njegov večani kum Lazar Lešnjak tvrdi da je Bastać uzimao novac od investitora koji su bespravno gradili na Starom gradu, da mu je takav novac nošen u kovertama i da ga je Bastać pretukao kad mu jedan nije doneo.

Lešnjak je rekao da je pratio bespravnu gradnju u Starom gradu, da je bilo "desetak primera u njegovom mandatu", i da "kreće pakao" kada je jedan koverat zadržao za sebe.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja